vabbat ;)

Idag har jag varit hemma med Ollie som för andra dagen är sjuk. Stackare. Han är så fruktansvärt mysig, ni anar inte. Sen har jag tvättat två omgångar(!!) mamma hoppas du läste det. ;) Har varit asbakis också så ... & terrat saras telefon när hon jobbat.
"gammal" bild på mig & Ollie

third sunday, loads of pictures

Hallå där :) igår så gjorde vi oss iordning allesammans, plattade till och med Ollies hår ;) nåväl, vi åkte iväg på traditionell sunday lunch - samma ställe som de tidigare två söndagarna. Mysigt. Efter det åkte vi till "the german bar" som de kallar det - de assus, där vi varit de andra söndagarna också för att dricka öl & avsluta veckan, typ.


två frågor & svar

"hej, hittade precis din blogg, men jag förstår inte riktigt, är du aupair i spanien fast i en engelsk familj och jobbar med reklam ? vore snällt om du ville förklara lite för en som inte hänger med .. heheh"

SVAR:
Du har förstått helt rätt ;) mamman Tasha & barnen Ryan, Maddie & Ollie är från England. Deras plastpappa Fred  kommer ursprungligen från Australien & Irland. De pratar alltså engelska allihopa. Barnen kan förstå och prata spanska de då går i en spansk skola i ett annat samhälle ganska nära, där det är lite mer "spanskt" - men här vi bor är det väldigt engelskt. Vart jag än går pratar alla engelska, engelska då menar jag brittiska. Jättemånga britter som flyttat hit att de knappt märks att det är Spanien på vissa ställen.

Angående jobbar med reklam är det inget jag börjat med än riktigt. Tasha driver en form av kupongbok - jag ska hjälpa henne med det på sidan av när det blir lite mer "busy" här - vilket det blir från och med slutet av mars/början av april. Jag hjälper till lite smått nu bara. Skrev en mycket längre mer ingående text om vad "kupongboken" innebär men insåg att det inte riktigt hade med frågan i sig att göra.

Så ja, jag är här, är barnflicka, är inneboende så finns ju alltid till hands och är ju här på heltid - fast jag skulle säga att själva arbetet är ett form av deltidsjobb kanske? och på sidan av kommer jag hjälpa till med reklam. Hoppas du är nöjd med svaret :)

Vilken hårfärg har du här? har du färgat det sj?

SVAR: Ja, det är väl .. rött? :p haha. Färgen har dock gått ut massor nu så i ljuset är det rött men annars är det brun/oranget/koppar just nu + svart utväxt. Så måste färga om. Och ja jag har färgat själv.

bilder från fredags & lördags

Tänkte börja med att säga att jag ska svara på frågan jag fick av Anna lite senare.

Hur som helst - lovade bättre uppdatering men just helgerna kommer alltid vara segt, typ. Igår fixade jag en nagel som trillat av (super intressant). Körde dit själv. Nu har jag skolan, salongen, bensinmacken, gymmet och stränderna som jag hittar till själv ;) haha .. och allt runt omkring där. Jag som inte alls har bra lokalsinne, trodde jag. Var på håret att dra ut på kvällen men stannade inne ändå. Pratade mycket med Sverige och chillade. Det regnade igår också så fanns ingen större lust för något (så som jag kände varenda dag i Sverige). Plus att jag var asirriterad halva dagen över grejer Sverige. :/ ...

Men asgullig grej om hur dagen började & slutade. Tidigt på morgonen kommer Ollie in, som är sex år, och väcker mig. Varpå han säger "I had a bad dream...." och åh jag vill att ni ska se hans hundögon-oskyldiga-söta-ansikte. Man smälter! Sen kröp han ner i sängen men lyckades aldrig somna om så gick upp och gav honom frukost innan jag gick & la mig igen. Men ändå - igår hade jag varit här två veckor, att han känner den tryggheten.

Kvällen avslutades med att jag & Tash går upp med både barnen, sen hjälper jag Ollie att sätta i en film i hans dvd innan jag bara vänder ryggen och går eftersom Tasha kommer in och ska "lägga honom" så säger han högt med samma hundögon-oskyldiga-söta-ansikte "EErrriiccaaaa... u forgot to say goodnight to me!!" asså SNUTTE!!!!

Nåväl, ni ska få ett par bilder från den här helgen. Dessa är tagna i fredags:

Rocco som är 9 månader.
Milly som är .. tre? två-tre?
Första bilden på Ryan förmodligen, haha. Han är 13!

Så jävla fin hund!
Fredagsmys med Maddie & Ollie!
Och så glömde jag även skriva att jag & Mads la 435 olika pussel medans Ollie spelade wii och sedan deckade på soffan :) igår alltså..

two weeks

Igår efter gymmet hämtade jag barnen, körde Maddie till hennes dans och hämtade henne en timme senare. Sedan på kvällen var jag barnvakt, vi kollade på två filmer och ungarna somnade. Då fick jag lite ångest, jag vet vad huvudanledningen till att jag kom hit var men jag ville också med ut och fira en vän i Sverige igår. Alla skulle festa, alla var taggade, JAG var taggad men istället kollade jag animerat mot slutändan helt ensam. Bittert.

Sen kom Tasha & Fred hem vid halv 11 och Fred började pusha om att det är fredag och att jag ska gå ut och roa mig! älskar hur laidback och sköna de är. Han började ringa Luke om att han skulle dra med mig ut men jag satt redan osminkad i mjukiskläder och hade ju tappat modet. Luke kommer över och så hämtar han en flaska vin till mig, planen är att bada jaccuzzi men efter en timme, max, försvinner Fred och även Tasha är astrött. Fredagen blev i vilket fall trevligare än expected.

Sjukt att jag ibland börjar tänka på engelska, redan. Idag har jag bara varit här två veckor!



Taggad på träning

Godmorgon gott folk. Idag gick jag upp klockan åtta :O :O :O de senaste dagarna har jag sovit ut och gått upp vid 11 men bad Tasha väcka mig imorse. Vill allmänt få in det i mina rutiner att vara uppe tidigare för känns som att jag missat halva dagen då man inte kommer iväg förens 1 när man går upp 11 osv. Följde med henne på hennes morgonärenden & väl hemma käkade vi peanutbutter & jelly sandwish, mmmmums. Jag har liksom inte börjat med någon diet ännu haha. Käkade pizza till lunch igår & hamburgare till middag så borde sätta igång med att vara "duktig" nu när jag ska börja träna. Jag kör ju allting all in - äter bra & tränar som en idiot eller käkar skit och bryr mig inte, samt tränar inte. Kan aldrig hitta någon balans, det går inte.

Men sen blir jag som så att nu när jag käkat onyttig frukost - "då kan jag lika gärna skita i att bry mig om den här dagen eftersom det redan är förstört" men det är ju helt fel tänk. Någon måste känna igen sig(?) Hörde av mig till en vän i Sverige som är otroligt duktig med träning & kost och efter förutsättningarna jag lever med här ska han bygga ihop ett kost & träningschema till mig. Men jag har sagt till mig själv att innan jag fått schemat ska jag njuta av mina sista feta måltider. Fast nej. Det ska jag inte. Från och med NU är det över!

Inspiration:

Det här är bra. Inte för mycket, inte för lite. Fast samtidigt tror jag att det här är för mycket för min kropp men ändå så jävla snyggt att jag dör! Fyfan vad det känns som att man inte kan lyckas bli så fit men LYCKADES DE, klarar vem som det. Då klarar jag det med. Massa energi, tid & ork måste läggas ner bara! Nu är jag ännu mer taggad. Ska svettas och slita som ett djur idag.
Skräp till frukost - resten av dagen ska bli hälsosammare mat.

Har nu skapat en ny kategori - träning/mat som jag ska samla allt i. Kommer bli en jävla blandning här på bloggen, haha.

så jävla bra

Sett den flera gånger nu, eftersom jag måste visa "nya" människor. Slutar inte fascineras, ni måste se.

nya träningskläder

Ett par skor. Ett par leggins. En jacka. Jackan var ju inte över-nödvändig men när jag såg den kunde jag inte motstå. Att den var i storlek 42 spelade ingen roll heller :)) hahaha. Kommer behöva ett par till skor att ha ute och även fler leggins eftersom man inte orkar tvätta för mycket, och så linnen... men men bra start!

Idag är första gången på år & dar - jag ska hålla i det nu (så säger jag varje gång) men är otroligt taggad.


shopping

Hejhej. Efter middagen så åkte jag & Luke iväg en sväng till Torrevieja som ligger cirka 10-15 min från huset med bil. Första gången jag besökte staden, men kändes som att det låg närmre. Bara ut på motorvägen och svänga av liksom ;) Vi åkte direkt till ett shoppingcenter men besökte bara sportbutiken eftersom vi var ute rätt sent. Jag behövde shoppa träningskläder. Visar och berättar mer om det imorgon. Mer av Torrevieja hann jag ej se eftersom vi åkte hemåt bara en timme senare!

Har massa massa tankar som jag vill skriva ut om, men det är så svårt när man inte vet vilka som läser och gottar sig i nyfikenhet. Svårt det där om hur mycket man vågar öppna sig om och inte. Jag vill bara att ni ska veta att jag verkligen inte delar med mig av allt (är ju otroligt svårt såklart) på både gott och ont :) Det är som sagt en offentlig blogg och ingen privat dagbok!

Just i skrivande stund sitter jag i en badrock med blött hår, ska föna det och göra mig redo för sängen. Är otroligt trött. Hoppas på bra drömmar inatt!

godnatt fina ♥


playa flamenca & la zenia beach

Hallå där :)

Dagen började hemskt, vaknade efter en jättejobbig och konstig dröm. Usch.. ni vet när man typ mår illa när man vaknar för att den kändes så obehaglig och verklig. Blä. Käkade frukost - ägg på macka, saknar min kaviar dock. Tur att några tuber kommer komma på posten snart, mamma ska skicka i veckan :)))

Efter det åkte jag & Luke till Maxx gym i playa flamenca som ligger cirka 3-4 min med bil från huset. Jag köpte gymkort för tre månader - som täcker alla pass, bastu, och gymmet när jag vill. Ett så kallat all-kort. Är astaggad nu. Asastaggad. Måste bara köpa ett par nya gymskor och träningskläder. Har man snygga och fräsha träningskläder blir man mer taggad faktiskt.

Efter det körde vi till la zenia beach som är stranden närmast oss eftersom jag bor i området la zenia. Där tog vi en strandpromenad tills vi kom till ett café där jag drack en helt underbar latte med havsutsikt. Sen promenerade vi tillbaka till bilen och åkte för att plocka upp Ryan och nu är vi hemma.


vadå ett inlägg om dagen? ändring, pronto!

Som rubriker lyder är det ändring på det från och med nu, för jag har faktiskt mer tid än nu när jag ligger i sängen och avslutar dagen. Jag lovar er mer! Och så en annan grej, jag har massa läsare som följer (okej massa och massa, nu ska jag inte låta så men ändå ett par stycken ;)) Vill inte direkt uppmana folk som inte orkar kommentera att kommentera - men en liten vädjan till att kommentera iaf. Man blir mer peppad på att ge och man även får, så är det ju.

Menmen, lång sovmorgon idag. Klev upp 11 efter sjuka drömmar, som påminde och var connected med filmen vi såg igår kväll - slumdog millionaire. Snacka om att filmen berörde mig om min hjärna behövde bearbeta den och ge mig massa sjukt inatt. Nåväl kom upp och käkade med Tash & Fred innan vi drog oss iväg på jobb.

Jag plockade Ryan halv tre, och efter det var det rätt chill. Vid sju ikväll drog jag & Tasha iväg på en kvällsrunda - det har med deras jobb att göra och de åker till olika affärer/restauranger/företag och säljer reklam för deras jobb (om någon är mer intresserad om vad vi håller på med så fråga på) - känns onödigt att gå in detaljerat på rätt ointressant information. Men vissa restauranger här har bara kvällsöppet så vi fick det gjort också.

Imorgon väntar lite spännande grejer! och btw - idag är det min & mammas namnsdag :D ♥


Måndagen den 23e januari

Bakis dag. Städade en hel del och sedan käkade jag frukost. Bara chill till halv tre då jag åkte och hämtade Ryan för första gången. Det gick bra!

Sen tog vi det mer lugnt, pratat i telefon med svenskt folk etc. men utöver det har vi bara varit hemma. Fred åkte iväg för att hämta Maddie & Ollie som varit hos vänner och lekt. Varje måndag plockar deras vänners föräldrar upp de efter skolbussen för "playdate" så varje måndag behöver jag bara plocka Ryan halv tre - annars är det Ryan halv tre, och sedan Maddie & Ollie kvart i fem. Det är min huvuduppgift här i Spanien, att alltid finnas där och hämta de varje vardag.

Klockan 10 började slumdog millionaire på tv, första gången jag såg den. Otroligt bra film!! Asrörande. Jag blir så känslig av sådana äkta filmer, där man vet att även om filmen inte är verklighetsbaserad men att sånt ändå pågår på olika ställen i världen hela tiden. Stackars barn.

Efter filmen pratade jag med Sara i en trekvart. Nog enda människan jag förmodligen pratar med varenda dag, känns som att vi inte missat en sekund av varandras liv sen jag åkte. Nu ska jag rulla ett avsnitt d.h innan det är dags att sova. Somnade två timmar på eftermiddagen idag så ..


bra avslut på min första vecka!

Skrev inget om igår, så detta är om söndagen. Vaknade upp 11-halv 12 efter otroligt lång och skön sömn. Gick ut och käkade frulle med alla och så chillade vi bara hemma. Tog foton i huset, som jag tänkte att jag kan visa senare.

Vid 4 åkte vi till samma restaurang som förra söndagen, där käkade jag någon ägg&majonäs-grej till förätt och lamm till huvudrätt och till det blev det en härlig blandning av cider, vin & baileys.


Efter att vi varit där drog vi till en restaurang/bar och umgicks och drack restaurangen egna öl som de producerar där. Men vi åkte hem vid 7-8 för att barnen skulle sova.


Efter att barnen somnat satte vi oss och drack Tia Maria drinkar! jättegott. Det var skittrevligt så vi bestämde oss för att förflytta festen till jaccuzzin där vi satt till halv 4 på morgonen.


Lördag - en vecka i Spanien

Imorse väckte Ollie mig klockan 8 (en timme senare än vanligt!) för att han var hungrig. Gick upp och fixade frukost till honom och Maddie innan jag gick för att sova en/två timmar till varpå de börjar bråka - Ollie ville spela wii och Maddie kolla på tv, så kom de in till mitt rum och skvallrade på varandra, amen ni vet. He did this and she did that. Och jag låg bara där helt död "Okay so go watch the tellie (deras smeknamn för tv) 30 minuets, and then play the wii) varpå mer tjaffs haha. Sen började de leka och skrika i mitt rum där jag låg i sängen med täcke över huvudet och tänkte att shit de e såhär de känns att va morsa haha.. eller mer eller mindre en aupair vilket jag är haha. Kunde inte direkt somna om ;) Men sen vaknade resten av huset och jag låg och drog mig.

Väl uppe körde jag Maddie till hennes dans. Cirka 4 min kanske. Bara åkt den vägen en gång men rätt lätt väg och det gick utmärkt. Haha när jag kom tillbaka hem så applåderade Fred (för att jag åkt själv i Spanien ;)) och Tasha hade gjort iordning en fet frukost till mig - baguette med två korvar i, stekt ägg, lök & championer, så jävla gott. Fetaste mackan. Och kaffe på det. Mums. Efter en timme åkte jag för att hämta Mads igen och sen chillade vi hemma ett tag innan jag, Tasha & Maddie åkte till stranden. Nu vet jag hur man åker till playa campoamor. Helt tomt såklart, men ändå att det var soligt och skönt ute liksom. Januari. Är ju ändå Spanien, inte för långt borta. Med bil tar det cirka 3-4 minuter till den stranden.


Hem en stund, sen körde jag till San Miguel vilket är ett rätt litet samhälle cirka 20 min med bil där Ollie befann sig, han hade varit på kalas under dagen. Jag körde med Tasha bredvid mig som sa hur jag skulle åka, gick utmärkt. Den lilla somnade i bilen (med glass runt munnen ;)) och väääägrade sen att lägga sig när vi väl var hemma vilket ledde till en otroligt trött sexåring som bara skrek. De tänkte att han skulle få en timmas sömn. Jag tog en bärs med Luke & Fred och sen efter en timme typ skulle vi alla (Jag, Tasha, Fred, Luke, Ryan, Maddie, Ollie) åka till kinarestaurang (han somnade aldrig btw). Där käkade vi tre rätters middag och drack vin, otroligt gott. Ollie var bara astrött och vägrade äta så jag tog honom i famnen och han somnade på min axel, så fick bära han till bilen och upp till sängen. Helt utslagen. Lilla snuttan.


tre random bilder

Angående naglarna är alla min egna längd utom pekfingret. Jävligt konstigt faktiskt. Och sen har vi Luke på andra igår. Och så min bil under vistelsen här. Min egna lilla blåa cab.

Igår och lite tankar

Så igår, fredag, var jag barnvakt, igen. Vi kollade på school of rock då Tasha & Fred var bortbjudna på 40års fest. Ibland slår det mig vilken position jag själv valt, något jag för två år sedan skulle asgarva åt. Medans de var iordningjorda och Tasha gick ut skitsnygg med klackar satt jag med en unge på varje sida och kollade film, en fredag kväll. Fick lite småångest, något som inte drabbat mig ännu sedan jag kom. Men så tänkte jag på vad jag skulle gjort ikväll, om jag var i Sverige. Om vi skulle gått ut alltså. Jag skulle gått till något ställe jag redan besökt 100 ggr. Bli svinfull och iofs ha askul men enformigt nog vakna upp bakis och ha bakisångest vilket jag drabbas av 9 av 10 ggr. Typ den. Dessutom skulle det vara svinkallt och jag skulle ramla och halka. Svära att man inte ska ut igen men göra samma sak helgen därpå. Och så jobb. Mitt gamla jobb. Gå upp utan att sova ut en enda morgon och jobba. Snooza en timme. Det är bara hela grejen, att ta semester - fast jag ändå ska jobba, men ändå .. annorlunda. Mitt jobb är inte slitsamt, det är vardagsgrejer, skjutsa de till ställen, finnas där när de jobbar senare. Hjälpa till att städa, göra mat.

Det bästa är ändå att resa ur sin bubbla och se tillbaka på sitt liv ur ett helt annat perspekiv - eftersom man astöntigt formulerat nog lämnat ett liv och hoppat in i något helt annat. Det har man ju faktiskt gjort. Och bara den lilla grejen gör det så värt. Att göra något nytt. Baksidan är att lämna nära & kära men herregud de e 2012 viber e det bästa som uppfunnits. Efter de elektroniska värmesängarna då då (se inlägg nedan)

Tillbaka till kvällen igår, Ollie somnade i min famn och jag fick bära upp honom och Maddie kollade klart filmen inkrypandes brevid mig.

Har varit här en vecka men jag är fullständigt förälskad i de här barnen!


Asrolig film faktiskt, hade inte sett den innan.

just checkin in

Hallå :) började dagen med att åka till salongen där jag & Tasha fixade våra naglar, for free. Så lyx. Däremot var hon inte alls lika bra som Emeli, hon som jag gör hos i Sverige men de dög. Dock ville jag göra med glitter vilket hon inte hade material för - och inte hade gjort på en enda kund på tre år men att hon kan fixa material om jag ringer några dagar innan jag ska komma och säger vad jag önskar. Undra om det blir bra resultat då bara ..... haha. Nädå, det var bra :)

Sen åkte vi och hämtade Ryan, jag hjälpte till att dammsuga halva huset och så käkade vi lunch. Pizzzzzza. Sen kom Luke över medans Tasha & Fred åkte iväg för att fixa klart försäkringen på bilen och hämta de yngsta. Vi satt och snackade fest och gym i 45 min. När de kom tillbaka var de tvugna att koppla bilden för att batteriet dött och sen åkte jag & Tasha ut och teståkte :))) hihi är så glad. Har min alldeles egna ljusblåa lilla cab. Kan dock inte fälla ner taket för det var trasig av något slag men det ska vi fixa till sommaren eller när det blir sommar-väder så att säga.

Är så jävla tacksam för allt som händer mig just nu !!!!!! Det ÄR verkligen min tur, jag FÖRTJÄNAR det här. Efter USA! Jag är så jävla GLAD över att vara här - att jag vågade trots min rädsla över att skit skulle hända igen!!
Jag lägger in lite bilder senare ikväll. Nu ska jag ut och hjälpa till med middagen!


heja!

Här i mitt rum i Spanien har jag elektronisk värme i sängen(!!!). Innan jag ska lägga mig sätter jag på den på nivå 3, borstar tänderna och fixar och när jag ska krypa ner är sängen helt uppvärmd. Vilken otroligt fantastisk uppfinning. Värsta som finns att krypa ner i en iskall jävla säng. Kuddarna ska enligt mig vara kalla, alltid. Så de vänder jag på konstant när de blivit ljumna. Men sängen, den vill man ha varm.

Så, till det stora hela. Jag inledde texten med "Här i mitt rum i Spanien" varför i hela helvetet har jag det här - men aldrig i mina 20 år haft det hemma ...... i SVERIGE? så idiotiskt. Vet ej om det finns i Sverige, och finns det inte så vet ni iaf nu att det existerar i allmänhet, för er som också missat det alltså.

Och när det blir lite för varmt, då drar man ner det till nivå 1 - nästan ingen värme alls, men ändå inte freezin' så tillbaka till Sverige, visserligen har jag element i mitt rum där men ändå sov jag med två duntäcken och ofta kläder på nu under vintern. Ni förstår inte mina kära - det här problemet kan jag inte vara ensam om att ha! Det är ÖVER!! Fattar ni?! Det är över! Its over! Se acabó! é finita! es ist vorbei! woppppa!!


just being ego

a

Babysitter

Igår så skulle Luke, Fred & två andra snubbar ut vid 6 tiden. Och så frågade de om Tash ville med då hon inte ville lämna mig - men jag att jag kunde stanna med barnen utan problem och därmed gick de ut tillsammans vilket annars aldrig händer, bara om de går runt 10 efter att barnen redan somnat (och Ryan såklart är hemma) men ändå har de tyckt det känts "obekvämt" liksom, eftersom ingen "äldre" varit hemma.

Så jag, Maddie, Olli, Jake (Ollis kompis) och Ryan drog fram guitar hero och tävlade i omgångar. Sen la jag barnen, och allt gick jättebra. Efter det kollade jag & Ryan på en rätt dålig film, eller så förstod jag bara inte humorn för Ryan asgarvade hela tiden haha .. sen blev det desperate housewives från sängen innan jag somnade. :)


en asbra dag

Hallå :) följde med och lämnade de yngsta vid bussen idag, kör fortfarande inte själv men nu kan jag vägen jag kommer åka sen iaf. Hem och så åt jag & Tasha frukost, lååång dusch, göra sig iordning sen åkte jag, Tash & Fred iväg på lite jobb. Vi började med att åka till en feeet restaurang/bar med pool, de har stängt nu men vi gick in och pratade och snackade jobb med ägaren/chefen. Tash & Fred känner alla känns det som haha... till det bästa; han erbjöd mig jobb över hela sommarhalvåret då det är sjukt mycket folk där, alltid fullt av turister. I baren. Berättade att jag tänkte betala 15000 för att åka på bartenderutbildning varpå han sa att han lär mig gratis. Helgjobb/några kvällar i veckan kirrat. Det var asvarmt i solen också, så vi satt bara ute och umgicks med honom & hans fru.
Efter det åkte vi runt till andra butiker & fixade, varpå Natasha kommer ut från en och har gjort en deal för oss - gratis nagelpåfyllning, alltid! Varannan vecka ska vi båda dit och fixa våra naglar gratis. Haha, så jävla fett. Mina ser hemska ut nu och nu har vi tid på fredag vid lunch!
Efter det fixade vi mitt spanska simkort - så har officiellt inget svenskt nummer nu och kan bara nås via viber - men bara svara på sms/samtal om jag har wifi då jag inte valde ett kontantkort med gratis internet...

basic information

Vet att det finns vänner som är förvirrade. Så tänkte svara på det här så det blir enklare för er att förstå vem jag menar när jag skriver olika namn.

Natasha (Tasha). - Mamman i familjen, 33 år.
Fred. Tashas man - 45.
Ryan - äldsta barnet, 13.
Madison (Maddie) - 7 år.
Oliver (Ollie) - 6 år.
Luke - Deras granne som hyr ett hus på deras tomt, alltså på samma adress innanför samma "gate" han är 29 år och bästa vän med Fred sen massa år tillbaka. Han bor där själv så han hänger med familjen väldigt väldigt mycket och har varit här konstant sedan jag kom känns det som.
Milly - Ena hunden, 2-3 år vet ej exakt, vet inte rasen heller.
Rocco - deras dobermann på 9 månader :)

Något mer ni vill veta så tveka inte att fråga hihi. Kan ju passa på på samma gång att om det är något mer ni önskar att se mer av eller vill att jag skriver mer om, vad som helst - så skriv det så ska jag göra mitt bästa.

Slänger in en bild som inte har något med texten att göra för att hon är så himla söt, min brorsdotter Agnes som jag redan saknar!!!


tuesday morning

Vaknade klockan elva av att Tasha kom in och frågade om allt var okej med mig, eftersom jag vaknat så tidigt alla andra dagar men jag sov bara ut. Så skönt. Frågade varför hon inte väckte mig så jag kunde följa med och lämna barnen men hon tyckte jag skulle sova ut eftersom hon visste att jag var uppe sent. De är så jävla snälla, känner mig verkligen bekväm och trygg. Det är det viktigaste de kunde lyckats med. Att få mig att känna mig som en av de och inte en arbetare som bara är där för att jobba.

Idag så är planerna rätt oklara - det har varit lite krångel med försäkringsbolagen för min bilförsäkring så jag kan inte köra ännu innan det fixar sig. Vissa bolag vill inte försäkra mig för att de tycker jag är för ung, så vi väntar på samtal om hur det kommer att gå med andra bolag. Natasha satt i telefon en timme imorse för att försöka fixa det, kan ju inte hämta barnen vilket är min huvuduppgift ... men borde lösa sig.

Har ju fått en egen bil under min vistelse här ^^ hihi en liten söt ljusblå.


Pratade med Sara imorse också :) lika härligt varje gång att prata av sig med fina vänner!
Bild från Nathas 20års dag.

Kvällens deeptalk

Hallå :) tokchill dag verkligen. Det som hände senare under dagen var typ att bara vara hemma och ta det lugnt. Hela familjen körde twister tillsammans, och så lärde de mig massa spanska ^^ Ryan, 13, kan fan massa Svenska nu också, han är jätteduktig. Mulet ute så alla var på inne-humör. Sen gick Luke & Fred iväg och jag, Ryan & Tasha käkade middag och sedan la jag & Tasha de två yngsta så jag lärde mig läggningsrutinerna också, basic. Ska vara kvälls-barnvakt på fredag då de är bortbjudna på middag/fest - ändå bara sex dagar efter att jag kommit men känner mig rätt bekväm. De är så söta! Sen satt jag & Tasha med en kopp te efter middagen i soffan och letade igenom alla deras jävla kanaler, de har ju utan överdrift det största kanalutbudet jag någonsin har sett men inte fan lyckades vi hitta något spännande. Så vi satt och pratade, och pratade, och pratade istället. Senare kom Fred & Luke hem och då fortsatte snacket varpå Tasha somnade.

Vi satt och pratade fram till halv två på natten om konspirationsteorier, livet, tankar, arbeten, krig, reflektioner om allt. Eller Fred pratade, jag lyssnade och kontrade haha. Luke satt med sin gitarr och nynnade så skön stämning liksom ;) Men iaf - allt vi diskuterade, det är så jävla coolt att höra andra människors åsikter om saker och ting och hur säkra vissa kan vara på att en viss sak stämmer. Det är därför sånt här är så nyttigt, att resa och träffa nya människor och få se andras synpunkter, det ger en ett helt nytt perspektiv på allmäna grejer. Man öppnar upp ögonen. Världen är så jävla stor. Får typ panik på alla som lever i en bubbla nu - uuuut och se och lär! Jag har alltid varit lite nerd när det kommer till sånt här, överanalyserar gärna saker och älskar att kolla dokumentärer och olika typer av discovery channel's och därför var det verkligen intressant. Snacket om "sånt här" skulle jag kunna skriva om hela natten utan tvekan (snacket om vadå??? haha jag gör er nog förvirrade) är skittrött, känns som att jag skriver i en enda röra så dags att sova!


btw - jag älskar min nya kamera! Lite bilder från idag :)

Svar på kommentar + huset!

Mimmi skrev
Det skulle vara kul att höra din progress med Spanskan om du känner för att göra video bloggar dvs, då kan du ju göra en nu, och berätta hur det känns att höra språket och säga de få ord du kan sen kanske en gång i månaden göra en ny video och prata om hur det känns för tillfället vad du lärt dig osv. Det blir som en liten spansk video dagbok som skulle kanske vara roligare för dig att ha än för dina läsare.
Sen har jag frågan pratar du engelska med föräldrarna nu när du precis kommit dit, eller pratar du knöglig spanska? :)"

svarrrrr
Din idé låter väldigt kul - och det skulle vara en rolig grej att göra, det enda problemet är att jag inte bor hos en spansk familj ;) jag bor hos en engelsk familj som har bott här i flera år och barnen kan därmed prata spanska pga att de går i spansk skola, men föräldrarna kan inte prata särskilt bra - eftersom de flesta förstår engelska har man inte det behovet. Så ja, jag pratar engelska helt enkelt. Däremot vill jag lära mig spanska, men vi får se - antingen gör jag läxorna tillsammans med Olli som precis lärt sig alfapetet och hoppar in eller så kanske jag börjar någon spansk kurs. Just nu är det iaf andra planer som kommer prioriteras före det, så vi får se.

Och så har jag flera vänner som tjatat om att se huset ;) här är det.
Vackert om jag får säga själv!


På övervåningen på huset är det två dörrar ut från två olika sovrum till balkong-altanen(?) och sedan kan ni även se en liten smal vit spiraltrappa som går upp till en takaltan. Nu längtar jag till slutet av mars-början på april någongång när man kan börja sola & bada. Igår hade vi 15 grader så typ en svensk vår.. men på kvällarna är det kallt och idag har det varit rätt mulet!

Måndag

Okej så nu sätter det vardagliga livet igång - jag kom ju faktiskt hit för att hjälpa till och inte bara glida. Igår kväll bestämde vi att jag skulle följa med när Tasha kör barnen till skolbussen så att jag kan lära mig vägen eftersom min uppgift är att hämta de på eftermiddagen. Olli kommer in vid 8 "Ericaaaa.... are u going with us to the bus" tänk er en söt liten sexåring med grov brittisk accent, jag smälter! varpå Tasha kommer in direkt efter och säger att det regnar och är mörkt och att jag lika gärna kan sova ut idag. Jag kunde dock inte somna om, pratade massa i telefon och kollade lite d.h innan jag sen käkade frukost tillsammans med Tasha & Fred (föräldrarna). Efter det åkte vi runt och "jobbade" de jobbade och jag följde med, handlade även lite.. köpte toapapper till mitt badrum och de köpte massa mat så snart är det dags för sen lunch. Vi har redan hämtat barnen dessutom. Ska svara på lite kommentarer idag också hade jag tänkt :)) men nu ska jag ut och socialisera mig, ville bara svänga in med en "kort" uppdatering.



Olli :)

Söndag - andra dagen här

Hallå :) Första dagen från morgon till kväll: check! Igår kväll förklarade föräldrarna för mig att Olli (Oliver, 6) alltid, oavsett vilken tid han lägger sig ALLTID vaknar klockan sju. Då sa jag till honom att om han vaknar den tiden och vill, så ska han känna sig bekväm med att komma och väcka mig om det är något.

Imorse runt halv sju vaknade jag av mig själv, lite panikkänsla typ vaaar är jag? det kändes som mitt rum, men sen så kom verkligheten snabbt ifatt mig. Jag försökte somna om och efter ett tag hör jag massa knackningar, eftersom det finns flera dörrar utanför mitt rum kunde jag inte koppla om det var till mig det knackade eller inte så jag låg bara kvar. Och efter en hel del knackningar öppnas dörren och jag kollar upp. Där står han, världens sötaste lilla med rufs i håret helt nyvaken "Good morning" och jag sa "good morning" lika nyvaken jag tillbaka. "I cant sleep..... im thirsty!" och jag gick såklart upp och även hans syster stod bakom honom.

Efter att föräldrarna vaknat och alla käkat frukost (vilket bestod av bland annat bönor och spaghetti, så annorlunda) så duschade alla och vi gick ut med hunden, Rocco och sen klockan tre åkte vi till en restaurang för att äta & dricka. Drack bara kopparberg till maten, det är svenskt va? :D varje söndag gör de det, att de går ut allihopa klockan tre och äter. Åt typiskt engelsk mat, både förätt och huvudrätt och det var snorgott och jag blev sjukt mätt. Sen satt vi kvar innan vi åkte till en annan restaurang/bar och bara umgicks och drack bärs som de gjorde själva på den restaurangen. Jättemysigt.


Grannhunden posar


Söta Maddie & nedan kommer crappy iphone-bilder.


lunchen!


Olli & Maddie


Fick en ros!

Sen åkte vi hem och käkade lite "snack" till middag, alla var fortfarande ganska mätta efter lunchen. Klockan hade ändå hunnit bli typ 8 vid det laget. Och så skulle de bjuda mig på whiskeydrinkar, jättegott faktiskt :o slutade med att jag & Tasha satt uppe och bara pratade om allt. Pratade om jobbet, extraknäck, livet här. Har massa att berätta om just det faktiskt.

Tack för kommentarerna jag har fått!!! Tänkte ta mig tiden och svara på de i ett inlägg imorgon. Så är det något mer ni undrar över/synpunkter så göre!

Imorgon börjar det vardagliga livet, helgen har varit en fest. Berättar mer om det på förmiddagen, så hoppas ni hänger kvar. PUSS!

OM FÖRSTA DAGEN!

Heej. Första inlägget från Spanien! Vet att jag borde ha uppdaterat igår men vi gjorde saker hela tiden och jag ville inte direkt dra fram min dator.

Nåväl, ska inte göra det här för långt. Jag vill bara säga att jag har kommit till en helt underbar familj. Föräldrarna är så otroligt sköna och barnen jättesöta. Jag kommer garanterat att trivas!

Flyget hit gick jättebra, fick fönsterplats på rad 5 - nästan längst fram och ingen som satt bredvid mig. Satt och kollade desperate housewives på datorn. Sov ingenting. Alltså sovit 1,5 timme den natten, så var så jäävla trött men jag kan inte sova på plan!


Soluppgång

Väl i Alicante landade vi 25 min tidigare än planerat, och därför var jag på plats innan Natasha. Haha. Sen hittade vi inte bilen i parkeringshuset och sprang runt där på olika våningar i typ en kvart. Fick en smärre chock när jag hon ber mig hoppa in på vänster sida i bilen, eftersom de kör på höger sida - fast det är högertrafik.
Åkte en timme. Kom hem. Sjukt att säga hem. Det är ju mitt hem nu. Sen åkte vi och hämtade Maddie (sju år) från hennes dans och efter det handlade vi lite mat. Kom hem, käkade lunch med alla  och så visade hon mig runt i huset. Jag älskar det! Och går man högst upp till takaltanen är det en jättefin utsikt och jag trivs väldigt bra i mitt rum.
Efter det så åkte vi till en pub och drack lite. Jag tog ett glas vitt men mängden är skillnad från snål-sverige. Typ hela vägen upp. Helt sjukt. Vad det kostar? typ 2-3 euro? Nåväl, drack upp det och tänkte att det räckte men när jag kom tillbaka från toan hade de beställt in ett till. Jag sa till de att jag måste vara försiktig för jag har sovit 1,5 timme och är helt mentalt utmattad, så .. ja, vad ska jag säga liksom.......... Så kom vi hem, förberedde middag - nachos och vi skålade ännu mer, typ "välkomnade" mig och kvällen avslutades med att jag stod och gjorde massa "just dance" på wii med barnen. Det hade jag fan inte gjort utan alla de glasen, seriöst. Första kvällen.
Kul jävla startskott som aupair!!!
Fan finns massa små saker att berätta men ingen aning om det är intressant. Sen känns det här inlägget tillräckligt långt, haha.
Vilka är ni som läser btw? skulle vara kul att veta. Och vad vill NI veta? Rundtur i huset? barnen? föräldrarna? mig? Uppgifterna?

I bilen påväg


Jag har varit fett "cool" med allt. Jag är känslig för separationer i annat fall. Började känna att något inte stämde när jag var hemma och inte var ett vrak. Och så sov jag ca 1,5 timme inatt och så packade jag det sista, vägde allt för 17e gången och packade bilen och satte mig så skriker min bror efter mig. Då blev jag som ett litet barn du drar ur från leksaksaffären, sprang upp och började stortjuta för att jag glömde honom. Hur kunde jag glömma honom :'( så satte jag mig i bilen efteråt och tårarna har sprutat i ett. Det var bara "upploppet" till gråtet och sen fortsatte det in på massa annat haha :/ Sååå... liten sömn, alla vet hur jag blir efter lite sömn. Och så seperationen på det, fullständigt sämst kombo.
Jag är helt säker på att jag kommer att trivas super, och jag vill det här!!! Ska samla ihop mig nu haha..

 


bara kärlek

Över dagen var det som sagt mys med Sara & Linnea. Sedan middag med mamma & pappa. Packade, fick panik då jag har alldeles för mycket saker jag vill ha med mig. En väska på 15 kilo är full & en annan på 22 kilo samt ett handbaggage på 10 och då har jag inte fått med mig allt OCH är övervikt vilket betyder att jag iiiiinte är färdig någonstans. Är det mig det är fel på eller ska det ta såhär lång tid? det är helt sjukt. Efter massa pack tog jag jordens paus, hoppade in i duschen och lockade hela håret i sällskap av Lina & Agge som båda kom över. Sedan gick vi ner för att äta middag då även Moa kom förbi. Vi drack vin och pratade. Sen kom även Nikki som gjorde sig iordning för kvällens utgång och jag bara satt med en klump i magen över hela grejen. Till sist tittade även Elinor förbi, som jag inte träffat på flera månader men som kom till mig bara för att säga hejdå hon med.

Jag hade min "avskedsmiddag" i onsdags och så kommer det här. Jag vill inte låta så - men jag har verkligen världens finaste vänner.. Jag är så glad just nu faktiskt. Det känns väldigt bra allt! Och så fick jag ett mejl från Natasha (värdmamman) om att mitt rum är iordningjort och väntar på mig och att alla ser fram emot att jag ska komma. Klart jag är nervös, men någonstans känns allt så overkligt att jag inte hunnit känna efter och reflektera så mycket. Många tycker inte det är överdrivet stor grej, eftersom det är så nära. Men oavsett hur litet avståndet är, i jämförelse med vad det hade kunnat vara, är det just hela aupair grejen som för mig inte är så "bara" men det här ska bli kul :D

Jag hoppas att ni vill följa med mig på den här resan, kommer fota massor, och lovar att bjuda på intessant läsning. Första dagen, arbetsuppgifter, allmänt vad jag gör. Förutom arbetet vet jag ju inte själv vad jag kommer göra. Allt kommer liksom bli en liten suprise. Jag hoppas bara på det bästa och kommer göra det bästa av situationen oavsett.

Nu åker vi hemifrån om mindre än fem timmar! och oj, vad långt allt blev. Var tvungen att skriva av mig lite. Nu ska jag ner och ta ett glas med min fina mamma.




SISTA DAGEN!!!

Hej allihopa. Sjuktttttt att jag åker inatt. Så jäääävla konstigt. Packade i fleeera, fleeera timmar igår, gick igenom hela garderoben och testade så sjukt mycket kläder. Sov konstigt inatt, vaknade av att jag typ skakade för att man inser att idag måste jag fixa allt! stress. Fortsatte packa lite och åkte till centrum där jag mötte två vänner för lite småshopping, köpte bland annat två minneskort - en till min nya kamera & en till min digitala fotoram. Ska ha massa mysiga bilder på familjen och vännern rullande i mitt rum i Spanien.

Köpte även sminkbortagningsmedel, ny tandborste & ny deo. Skönt att ha det nytt liksom. Intressant va? Sen fikade vi, och kramades. Tror inte jag träffar Linnea mer men Sara kommer jag förmodligen träffa senare ikväll igen sen. Vi får se.


Sedan köpte jag med mig sushi till mig, mamma & min storebror. Farsan käkar inte sushi. Inte för att han inte gillar utan han är en av dom som bara vägrar att smaka. Mamma hade tidigare aldrig ätit en hel "meny" själv utan bara smakat och hon tog mer wasabi än mig - och jag har aldrig sett det hända. Jag har så mycket wasabi så att sojan typ är grumligt tjock grön och älskar när man får brainfreeze, hhahhaha så jävla skönt. Men sådan dotter, sådan mor ;)


Återkommer senare med ett till inlägg, ska fortsätta packa. Jag dör vad trist det är. PUSS!

Inför la espana

Hallå :) tänkte visa mina två nya ägodelar.

Först och främst en otroligt efterlängtad kamera. Eftersom jag inte är superfotograf är en "riktig" systemkamera för mycket för mig, men samtidigt älskar jag att ta kort och därför vill jag ändå ta "lite finare". Har ju en digitalkamera + mobilen men ändå en bättre liksom.

Den här kameran är en digital systemkamera, alltså systemkamera fast i formen av en kompaktkamera. 20.3 megapixlar, och massor av olika funktioner som jag inte förstår mig på ännu. Jag ska iaf lära mig!! Har dock inget minneskort till den så har inte kunnat testfota, men jag kommer använda den flitligt i Spanien och till bloggen så nu kommer det bli ännu bättre det här :)) hihihohohhehehehe


& utöver det lämnade jag tillbaka ett par jeans jag fick i julklapp som inte satt som jag ville och bytte & la till lite mellanskillnad för den här asfräscha väskan. Soft.


tillbaka till packandet... har kommit sisådär 1/5 kanske, fyfan det här är svårare än någon kan förstå!! JAG HATAR att packa. Fattar inte dom som tycker det är mysigt och kul, fan jag avskyr det! yuk


Det här med att packa...

Har ett incheckningsbaggage på 20 kilo samt ett handbaggage på 10. Där handväskan liksom räknas med, såklart. Jag har skrivit en packlista men inte kommit igång med att packa än, för .. hur packar man ner hela sitt materiella liv i en jävla resväska? jag gjorde det en gång förut men då hade jag två x 20 + handbaggage. Jag ska ta fram allt som ska med, och eventuellt lägga till ett till incheck-baggage på 15 kilo men för mig är det helt omöjligt att jag även då kommer känna att "mmmmh. fest!! fått med allt!" helt jävla omöjligt. Hade jag tid, ork & att jag visste att det fanns ett intresse för att se min packlista hade jag postat den men 1. har tyvärr varken tid eller ork & två. vem fan är egentligen intresserad av någon annans packlista?

jag börjar bli stressad. Det här är så "jag" alltid vänta. Visserligen har jag hela dagen imorgon också men då skulle det vara nice att umgås med människor istället för att packa som tanken var att jag skulle spendera denna eftermiddag på.

Jaja. Har ju skrivit en lista iaf. Bra. Och sen är ju faktiskt inte kvällen över än. Dock är jag ohyggligt trött. Nej, nu sätter jag igång. Kanske svänger in med ett inlägg senare.
Kram på er

Onsdag & torsdag med fina vänner

Eftermiddagen blev att färga hår och umgås med Sara & Linnea, efter fläng överallt mötte vi upp Nellie och så samlades vi fyra hos mig för fix. Var så galet stressad men vi hann. Klocka sju mötte vi upp flera vänner på wokhouse där jag hade bokat bord. Åt & drack och jag hade det verkligen supertrevligt. Så glad för alla som kom! Jag brände dock alldeles för mycket pengar och vaknade med grov ångest. Menmen, sista "utgången" här i Sverige på ett väldigt bra tag så ångra ska jag väl inte göra, jag hade jättekul!


Bästa vän

Imorse gjorde jag mig iordning på nytt (snarare smink på gårdagens, yuk)..


och sen åkte jag och Sara runt och fixade massa ärenden. Förbi vår gamla skola där jag såg att min "bild" som jag gjorde satt inramad i gången fortfarande. Soft.


we are the world

Käkade god bakismat och shoppade en fin väska. Träffade även Sandra och åt med henne. Snackade skit.
Hemma nu, ska börja packa lite smått tänkte jag.


Tisdag & onsdag (sista dagen på jobbet)

Sjukt att ha jobbat på ett ställe i flera, flera månader och sen bara gå. Självmant. Det var lite konstigt att säga hejdå men jag kommer och hälsar på så fort det finns tillfälle. Nu är jag alltså ledig ons, tor & fre och har redan fullspäckat schema. Igår efter jobbet mötte en vän upp mig och vi bunkrade upp på gottis. Godis, chips, två dipper, gurka och så hem till mig där vi käkade middag och sedan umgicks med min bror och kollade ett avsnitt d.h och sedan la oss för massa, massa snack. Btw, desperate housewives säsong 5 damp ner i brevlådan igår!

Idag ska jag bara hänga med mina bästa vänner. Istället för att stressa runt om allt jag måste fixa och köpa ska jag bara ta mig tiden för det här - för sen på kvällen ska vi ut och käka på en restaurang tillsammans med flera vänner "som ett litet avsked för mig". Åh, vad töntigt det där lät. Jag ville inte göra en stor grej av det. Mer en get-together. Kommer nog bli riktigt kul. Har redan bokat bord och ingenting ska få förstöra den här kvällen. :)

Ska även färga håret idag, vinrött. Vill ni se resultat? ;)

måndag

Tja! Dagen har bestått av städning, vidare till centrum där jag fikade med två vänner på espresso house - för att sedan småshoppa lite. Köpte mig en hög med trosor, går aldrig att fylla på för mycket. Bra innan jag åker.


Vi tog sen bilen till ica maxi, där Nikki storshoppade till arga snickaren och jag köpte choklad till familjen i Spanien. Vidare till Nikki där hon lagade tacos till oss :)) och sedan packade hon medans jag kollade på teen mom. Rätt underhållande. Bra måndag. Bra måndag som fan. Bra avslut att jag fick skjuts hem av min bror också.


finn 1 fel

myssöndag

Jag älskar söndagar. Den här spenderades med Nicole, främst. Vi vaknade upp lite halvbakis och åt frulle innan vi drog över till mina brorsdöttrar för att passa de ca 2 timmar. Lagade lunch, kollade lite tv och gick ut och åkte snowracer och pulka. Ja, inte jag då. Efter det åkte vi hem till mig tillsammans med alla och där väntade resten av familjen. Eftersom jag åker fredag på natten så finns det typ ingen chans innan dess att ha en stor familjemiddag så min mami hade stått i köket i tre timmar och underbara schnitzlar serverades. Fick en flaska rosé och en handbok om costa blanca, så jävla bra! jag tänkte inte på att få något, jag har världens bästa familj ♥ det var jättemysigt.

fredag & lördag

Fredagen jobbade jag, efter jobbet åkte jag och en kollega/vän till godaste pizzerian och käkade. Det visade sig vara succé då Bella är glutenallergiker och inte visste att det gick att beställa glutenfria pizzor, därmed första gången(!!). Hem till mig där vi drack vin och hade jordens deeptalk i något som kändes som flera timmar. Sådana där diskussioner som man verkligen behöver ibland. Jättemysigt verkligen.

Lördagskvällen spenderades hemma hos Natha tillsammans med de närmsta. Hon fyller 21 idag. Jag & Sara gjorde oss iordning hos mig innan vi mötte upp några vänner och samåkte dit. Där bjöds på god pannacotta och annat tilltugg och efter ett par timmar bar det av till stan. Först förbi sogni och vidare till amba där vi festade till nästan stängning. Tydligen var hela juniorlandslaget i hockey där som precis vunnit guld så det var jävla mycket fest. Jag & Nicole drog förbi donken på vägen hem, Nikki ramlade i trappan när vi sprang till bussen (HAHAHA) och så sov vi hos mig. Hade en riktigt lyckad utgång. :)
Bild tagen igår kväll

En vecka kvar

Idag fick jag ett mejl från flygbolaget att jag nu kan checka in via internet. Jag längtar mer än någonsin nu! Går upp och ner varje dag men jag behöver verkligen en nystart. Och ja, nu längtar jag verkligen. På en vecka har jag en arbetsdag, och mest stressar det mig allt jag måste (& vill) göra utöver det, innan jag drar.

Fick ett mail av min värdmamma igår "hi ya. not long now. we just on our way home from dubai. sitting at airport- BORING! - hope everything still ok with you. won't be home until sat evening so i will try and call you on skype on Sunday afternoon or evening. x"

Idag är det fest med vännerna och fixa klart rummet. Better get started! vi höres ♥


Beslutsångest

Antar att de e normalt att det drabbar än innan man ska vända upp och ner på livet. Bara innan idag var jag så taggad och nu freakar jag ut. Jag vill men fan ändå vet jag inte. Vad fan


Bellas andning

Slutade klockan sju idag, och när jag hoppade av bussen mötte jag en vän för att gå hem till mig och kolla lite film. Myspys. Började med att äta kladdkaka & grädde till middag, och sedan för att se new moon. Senast vi sågs kollade vi twilight, och nästa gång vi ses blir det eclipse. Jag har sett alla tre, men minns inte så mycket av trean så vi tänkte att vi kör alla tre för att sen se fyran tillsammans på bio. Hoppas den spelas ett tag till på bio, helt sjukt faktiskt att jag inte sett den än.

Nåväl, det enda vi faktiskt fokuserade på var Bellas andning och sättet hon pratar på. Okej inte det enda men det var svårt att undvika att tänka på det. Helt sjukt. Hennes karaktär måste ju garanterat ha astma eller något form av andningsproblem, om man blundar låter det som att de har sex när hon ska säga något seriöst. Och alla hennes ryckningar och blinkningar. Man kan ju tro att Kristen Stewart är sådär på riktigt för jävlar vilken bra skådespelerska. Men ändå. SÅ jävla fult. Varför liksom? det här har jag tänkt på sen dag 1. Och när jag och min vän Megan alltid kollade på twilight i USA så hade vi våra internskämt om just hennes ryckningar och hennes jävla andningsproblem och hur hon praaatar asså vad är det för fel hahaha

Bäst video, ni måste se haha - just Megan som skickade den här till mig faktiskt, och som jag skrev på fb "The whole twilight saga should be called "When Bella breathes""


Middag och kvällsmys

Tog bilen och åkte hem till min vän Nikki, som jag förövrigt varit nära vän med 14 år av mitt liv. Då jag som femåring började i Nikkis klass och vi sen gick tillsammans fram till att vi gick ut nian. En av mina bästa vänner. Hon bjöd på SJUKT god middag!!! Kyckling"röra" med bla svamp, massa fetaost, tomat, sweetsour och spetsad med vitlök. Så vi rullar. Nu fixar hon en chai till mig ;) sen blir det mys resten av kvällen.

Vad har ni för er? Hoppas ni får en trevlig kväll allihopa! Puss


Strawberry daiquiri ultimate

Jag besökte fridays tre ggr förra veckan - och det är sannerligen något jag kommer sakna. En sådan liten sak som en restaurang. Men jobbar man tvärs över gatan är det ett så lätt ställe att fortsätta eftermiddagen/kvällen på. Undra om jag kommer få mig ett nytt stammishak i Spanien. Så mysigt på något sätt.


Jobb!

Hallå :) jobbar 10-18 idag och ska träffa en vän efteråt som det ser ut just nu. Käkar oxfilé och potatisgratäng till lunch för den intresserade. Ja, det är nyårsrester. Mums. Kan inte förstå att det är min sista vecka på jobbet. Så konstigt att bara byta ut ett liv till ett annat.

 


Victorias secret

En av mina barndomsvänner pluggar på college i USA och är hemma nu under jul. Med sig hem från L.A hade hon en box från Victoria's secret, eftersom hon vet att jag älskar det. TACK Lina för den här fina julklappen ♥

Den luktar såååå somrigt och gott. Perfekt till Spanien!

klickade hem en tröja

fighting for peace is like fucking for virginity by kan dee

tre frågor & tre svar

Kan du prata spanska? :)
Gott nytt år, kram

SVAR:
Jag kan inte prata spanska, men jag vill lära mig! Pluggat några år i högstadiet men för mig är det "helt" borta; Kan några enstaka meningar och ord, och att räkna haha. Planen är att jag faktiskt ska gå på spanska kurser, SFI spanska för invandrare ;) ha hahaa.


Vilken sida använde du dig av för att hitta familjen osv? :)

SVAR:
Jag signade upp mig på två stycken aupair-hemsidor, www.greataupair.com och på www.aupair.com, andvände mig dock bara av den förstnämnda. Utöver dessa finns det massor av privata hemsidor, det är bara att googla sig fram. Där la jag upp en presentation om mig själv, svarade på en intervju, la upp bild och skrev som ett personligt brev fast riktat till detta ämne. Jag tycker greataupair var väldigt bra och lätthanterlig, och man kunde finsöka väldigt bra. Om någon av er signar upp er måste ni dock (också!) vara väldigt försiktiga, det är en chansning när man inte går via en organisation. Det kan vara vem som helst som vill ha en ung svensk tjej som kommer till deras hem. Hade singla pappor som visade intresse och sådär, vilket jag såklart bara ignorerade. Inte för att ta för givet att de vill något annat än att ha en aupair men inget sånt är att visa intresse för sin egen säkerhet helt enkelt. Väldigt många är dock seriösa men som sagt, var försiktiga! Det finns ingen som gått hem till de och intervjuat de som organisationer gör, som kollat deras bakgrund och så vidare. Allt här handlar om personkemi och att prata sig fram till löner, boende och arbetsuppgifter och därför måste man ha självdisciplin och inte låta någon våga utnyttja än!


Hej! Jag undrar bara hur du har fått kontakt med den här familjen? Jag är också sugen på något liknande, har tänkt på USA men vill man vara au pair där måste man ju vara borta ett helt år, vilket är lite för länge för mig. Ett halvår hade varit perfekt, och i ett land som är närmre hem, haha. Tack för en bra blogg i övrigt, älskar att följa dig!

SVAR:
Ja, som svar ovan så kom jag i kontakt med de via www.greataupair.com. Mamman i familjen la till mig på facebook och på den vägen var det. Jag var också otroligt intresserad av USA men det är som du säger mycket svårare eftersom att man måste gå via en organisation om man inte lurar sig till ett visum på annat sätt och går man via en organisation vill de att man skriver upp sig på ett år. Iallafall de organisationer jag har hittat. Jag vill  inte heller känna mig bunden till så pass lång tid precis som du säger. Det finns familjer som enbart vill ha en månad på samma sätt som vissa vill ha ett helt år. Man får leta tills man hittar helt rätt, finns så sjukt stort utbud av familjer och man kan prata sig fram till hur lång tid som skulle passa alla parter bäst. Så jag rekommenderar att köra det privat men det har ju som sagt sina nackdelar också. Tack föresten, kul att du gillar bloggen :))

Några fler frågor?




SPANIEN

Jag kommer ju, som det ser ut nu stanna minst åtminstonde 6 månader. Förmodligen mer. Jag ska till Spaniens kust, utanför Torrevieja. Jag åker om 13 dagar. Jag ska vara au-pair, jag har aldrig träffat familjen och enbart  skypat med de 1 gång.

Jag ska, nu under 2012, skriva allt om det här. Jag ska skriva nu innan, jag ska skriva när jag kommer fram och de som känner mig vet hur djupgående jag kan bli i långa texter. Det vore en ära om ni ville följa min resa med MASSOR AV BILDER! Speciellt för andra aupairer är det kul att läsa och ta del av hur någon annan har det, kommer över jobbiga perioder om det uppstår osv. Eller de som tänker tanken och bara vill se om det skulle vara intressant för en själv. Allas upplevelser är ju såklart väldigt olika men tanken är ju samma; att åka till ett annat land och bo hos en främmande familj och jobba för de.

Det ÄR läskigt att ge sig ut ensam och därför är det skönt att ha en blogg som ett bollplank man kan dela med sig av tankar och känslor eftersom jag i första taget inte kommer att känna någon på det sättet. Även bra att veta att man har stöd hemifrån vid hemlängtan om det kommer, etc.

Om ni har frågor, så ställ de gärna. Vill ni veta mer? Och i så fall om vad?

Och så har jag även en fråga till er - någonting bra att ta med till Spanien, till familjen? barnen är 13, 7 & 5. Behöver tips! Föräldrarna 35-40 något (vet faktiskt inte!) - något svenskt? tänkte köra en drös med marabou och även någon flaska absolut vodka ;) he he. Ska inte vara något stort, det känns bara pinsamt. Något litet och symboliskt liksom. Som tack för att de ville ha just mig hos dom.



1 januari 2012

Godmorgon finisar. Hoppas alla hade ett underbart nyår utan bråk och otrevligheter utan trevligt sällskap och mycket skratt.

Jag, mamma, pappa, mina två bröder, sambon & min brorsdotter åt middag tillsammans. Hummer och fyllda ägg och gravad lax till förätt och till huvudrätt oxfilé med potatisgratäng, svamp-nånting och underbara såser och mammas sallad. Matorgasm. Jag hade betalat flera hundra för maten igår på restaurang utan överdrift. Det var sjukt hur gott allt var. Efterätt var marrängsvisch och kladdkaka. Matkoma.

Jag är otroligt spänd på vad det här året har att erbjuda, 2011 var både bra och dåligt. Bra; jag tog studenten och allt kring det, jag åkte till Frankrike med en av mina bästa vänner och även London med min kära mamma. Jag lärde känna många fantastiska människor t.ex. mina kollegor. Nä, kan inte bara punktera såhär - det var bra av väldigt många olika anledningar. Synd att det är lättare att komma ihåg de mindre bra sakerna; jag kände mig väldigt ensam stora delar av 2011. Hade underbara människor runt omkring mig men alltid något som inte stämde på något sätt. Jämförelse mot 2010 var tjejerna mer sammansvetsade och vi alla levde lyckliga singelliv. 2011 skaffade fler pojkvänner, tina flyttade utomlands, jag har jobbat extremt mycket (i jämförelse med 2010 då det bara var skola och leva livet). Ofta känt att livet bara varit enformigt och rätt tråkigt. Mycket beslutsångest om vad jag vill göra - när man tar studenten står man där och det är jobbigt att inte veta. Därför var 2010 var bäst. Då levde jag bara och hade kul. Får ont i magen när jag tänker på det året och allt jag gjorde. Så visst hade 2011 flera roliga stunder att bjuda på, men 2012 kan bli så jävla mycket bättre.

Nu sticker jag till Spanien om 13 dagar och ska göra något helt annorlunda och jag behöver verkligen det. Jag längtar.



Jag & mina bästa vänner på balen samt studenten. Allt kring studenten var höjdpunkten utan tvekan på det här året.

RSS 2.0