från marknaden

Här är två linnen jag fyndade på Torreviejas marknad i april :)

söndagen den första april

Världens bästa familj, bild tagen i Torrevieja, dit vi åkte för att gå "promenaden" och sedan satte vi oss på ett café vid vattnet för en drink. Tänk att det redan har gått drygt två månader.

Min andra familj. Fred, Natasha, Oliver & Madison! (Ryan saknas dock)

Luke & Peppe
Ollie

Direkt från Torre tillbaka till cabo där det var sunday lunch på schemat, precis som alla söndagar. Vi var ju tvugna att ta med min familj på detta så de fick se vart jag ätit VARENDA söndag sen jag kom (okej utom typ två ggr) och vilken mat som serveras. 

& så vidare till de bassus "the german bar" som vi gör några gånger efter söndagslunchen. Det där är 1 liters muggar tror jag :o herre


Mars festbilder

Ja, jag sa att jag inte skulle lägga upp festbilderna nu i slutet av maj från MARS liksom, fast någonstans när jag kollar tillbaka vill jag ändå ha "alla" bilderna samlade, nu har jag rensat som FAN från vad jag har på datorn, och vad som publiceras men ändå. Ska dra de sista slutet-på-mars-bilderna lite i "korta drag" haha.

& då att tillägga - finns så mycket bilder jag har blivit taggad på, som jag inte orkar lägga energi på att gå tillbaka och spara och så nu. Detta är mina egna bilder.

Tror detta är typ 20e mars. Vi körde ölspelet hemma hos några killkompisar. Från innan dess så har jag lagt upp bilder redan, det var från innan detta jag slutade blogga.



Dessa är från fredagen den 23e. Vi började kvällen på bushwacka och sedan åkte vi till klubben Love som ligger i Torrevieja. Det var första gången jag åkte dit, och av någon anledning var det "PORNO-NIGHT" just den här kvällen. Har aldrig varit med om något liknande. Först vanliga strippor men sedan hade de bokstavligt talat sex på scenen, och även oralsex. Man visste fan inte vart man skulle kolla. Jag var helt i chock. En speciell upplevelse ändå, sånt skulle aldrig hända en random-fredag på stureplan hahahaha. Då är man utomlands. Herregud :o


Sen den 25e mars, en söndag, spelade vi ölspelet igen några stycken hemma hos min vän Martina. Jävligt spårad kväll och fyfan vilka roliga videor och bilder jag har. Här kommer en bild bara.


Sedan tisdagen den 27e mars landade min mamma, pappa & min bror peppe. Här har vi bilder från torsdagen den 29e, första gången jag tog med min bror ut till bushwacka. En torsdag då det mest är "pub" och inte fest men vi hade roligt :)


Peppe, min bror, hans vän Erik & jag




& så fredagen den 30e, började kvälllen på bushwacka först (samma ställe som alltid haha) och sedan åkte vi till Love igen. Fotade så mycket den här kvällen, men dessa är de ända som får duga nu.



fler bilder från Benidorm

Vi kom som sagt dit vid 2, och åkte hem vid 2 på natten så var väl tillbaka i bush vid 4. Asskönt, påvägen hem åkte jag & två killkompisar i en bil, varav en somnade och jag somnade nästan i framsätet då vi åkte med aslugn härlig musik, typ slow rnb i två timmar. Jag hade kunnat åka 29 timmar till. Det var en sån bilresa. Men hur som helst, har ju skrivit mer om benidorm några inlägg under, lite kortfattat så skulle vi till ett tivoli som visade sig vara stängt så vi gjorde de bästa av det. Var 7 olika ställen, såg stickyvicky (även det mer skrivet om några inlägg ner) drack väldigt mycket alkohol, åt, shoppade, spelade drinkspel. Tänk att jag fått vänner för livet!

Btw i bloggen när jag lägger upp bilder lägger jag främst upp bilder där jag själv är med på, och på facebook på massa andra. Men vill inte lägga upp enstaka bilder på vänner här 1. eftersom de tar sååån tid men också för att ni ändå inte vet vilka de är.


tuesday night

Gick igenom slutet av mars & april festbilder, finns för många kvällar och jag vet inte exakt vilka datum osv så jag tänkte helt enkelt skippa de :/ för mkt att ta igen för sent liksom. Men här kommer lite bilder från i tisdags :) en vanlig kväll nere på bushwacka bara.

gammal shopping

En kväll i Alicante gick jag ut med dessa kläder. Shortsen & linnet kommer från bershka, istället för att fota det kan jag visa hela klädseln på istället :)


söndag - kunde ej vrida bilderna

Hej! Nyss hemkommen, har varit ute hela dagen och flängt. Klockan tre var det söndagslunch som i vanlig anda, dock bara jag, Maddi, Tasha & Fred eftersom Ryan & Ollie var hos vänner. Efter maten åkte vi till los cucalos som är samma ställe med hoppborg och allt som ligger väldigt nära oss. Dit kom även Ollie. De lekte hela eftermiddagen medans vi "vuxna" satt och umgicks, drack vin, kollade musikvideor och åt massa bröd med aioli (har fan ont i magen nu) var rätt uttråkad där ett tag men sedan började vi kolla på sverige-planer och tiden gick väldigt snabbt. En vanlig söndag spenderad med familjen!


bara min mamma

Jag vill börja denna söndag med ett inlägg tillägnat min mamma. Idag är det morsdag, jag skulle dock kunna hylla min mamma alla dagar på hela året. För det första så tror jag, helt på riktigt att jag faktiskt har fått just världens bästa mamma. Jag vet att alla säger så om sina egna mammor, men jag tror inte någon kunde fått en bättre mamma än mig. Haha. Alla mina vänner, älskar min mamma. Jag har vänner som kommer hem till mig och umgås med min mamma ibland, mer än mig. Alltid så givmild, öppen och varm. När man kommer hem luktar det mat som hon bjuder till alla och mina kläder ligger strykna och vikna på sängen. Det kanske alla mammor gör, vad vet jag. Men det handlar inte om det. Det handlar om att kunna uppskatta sådana "vanliga" saker.

Jag är bortskämd när det kommer till min mamma. Hon är den som fixade min matlåda varje morgon innan jag skulle till jobbet. Jag har ofta fått höra att jag är bortskämd av henne, att jag inte skulle klara mig utan min mamma och allt hon gör. Men det är skillnad på att vara bortskämd och bete sig som en bortskämd snorunge. Det är min mamma som VILL göra allt hon gör, och hon mår bra av att "ta hand" om andra, det får HENNE att må bra. Och jag uppskattar allt hon gjort och gör för mig och mina syskon så otroligt mycket. Och jag klarar mig utan henne som nu i Spanien, men det är svårt i stunder. Min mamma har funnits vid min sida ALLTID, precis som en mamma ska. När jag ringt henne och varit ute på vishan och behövt hjälp har hon ALLTID ställt upp oavsett. Jag minns när jag hade jobbat natt en gång på 7eleven, då kom hon och hämtade mig 5 på morgonen för att HON inte ville att jag skulle åka själv hem på natten. Det är sådana små saker. Oj jag skulle kunna skriva om 2837 miljoner situationer.

När man åker ifrån och lever utan sin mamma så pass länge som jag har gjort nu ser man allting från ett annat perspektiv, och man lär sig att uppskatta på ett helt annat sätt. Om jag pratar med henne i telefonen och hör min bror ha ynka attityd mot henne blir jag förbannad. Jag & min mamma har alltid varit de som tjaffsat med varandra, egentligen dagligen. Jag har hört att det är för att vi är så otroligt lika.

När jag blir stor vill jag bli som min mamma, hon är min förebild. Jag älskar dig mer än någonting annat!



mamma & jag i London i oktober. Också en annan situation, jag skulle till London med en "vän" jag hade lagt ut pengar och betalat både flyg, hotell & buss till oss tills hon skiter i mig och DAGEN innan visar det sig att jag antingen måste åka själv eller kasta alla pengar i sjön och stanna hemma. Vad gjorde min mamma DAGEN INNAN? bokade ett flyg för att följa med mig, eftersom jag var så ledsen. Och vi hade världens bästa weekend, bara hon & jag istället. Vem gör sånt?

Usch nu fick jag en klump i magen, vill bara hem och krama om henne.

allttttttttt

Lugn helg precis som planerat. Kvällen spenderades med familjen bara. Skjutsade även Ryan och hans kompis till hans kompis där han ska sova inatt. Så jag, Maddi, Tasha & Fred kollade på eurovision  songcontest, särskrivning(?) anyways alla nummer sög ju utom typ tre stycken. Tasha tyckte alla var så dåliga att hon somnade, slutade med att jag & Maddi satt och kollade klart allting själva. Inte för att jag tyckte det var bra utan för att jag ville se om Sverige vann. Vilket de gjorde :)) Frågade Maddi om hon ville sova i mitt rum och hon blev jätteglad. Eftersom Ollie inte är hemma blir det ingen avundsjuka. :) måste vara en snäll nanny ibland ;) haha

Kul att Sverige vann iaf! Har ju inte följt ett enda avsnitt då jag varit i Spanien under alla delfinaler osv, helt ärligt första gången jag hörde hela vår låt från början till slut. Och är inte världens fan av melodifestivalen men ändå 10 år sen vi vann sist så det är ju sjukt kul !!!

Nu ringde min bästa vän Sara också (från sverige) och skreeeeek i telefonen överlycklig över att sverige vann, hon var dessutom lite tankad och var påväg till stan för att möta upp flera av våra vänner för att gå ut. Satt och sa hur det verkligen är dags att jag kommer hem nu och hur mycket hon saknar mig. Sånna små samtal som kommer spontant får mig att må så bra. Jag saknar mina vänner såååå mycket men lever ändå ett så bra liv här så konstigt som det låter så är det inte jobbigt. Det är dagar när hemlängtan slår mig (ca 1 dag varannan-var tredje vecka) då jag verkligen kan känna att det är jobbigt men annars känns det knappt. Mer i början!

Jag åker hem om mindre än två månader, så konstigt. Jaja, nu blev det massa snack. Ska sätta på desperate housewives, är på avsnitt 22 på säsong 5. Beställde hem säsong 6 från cdon.com någon vecka sen så har en hel säsong när den här skivan är slut. Det är perfekt att ha en serie att följa när man inte har vänner som sover över eller en pojkvän, i Sverige sover jag med sällskap 5 av 7 dagar i veckan, typ. Men här är det ett bra tidsfördriv. Sen är jag en riktig "tänkare" också och kan fastna i för mycket skit om jag lägger mig utan att vara tillräckligt trött för att somna DIREKT, så jag har lärt mig att kolla på serier tills mina ögon börjar blunda av sig själv. Det är bra. ;) haha vilken deprimerad jävel jag låter som nu.

GODNATT!

HAHHAHAHA - Maddis ansikte för det första, och minerna är pga hur melodifestivalen var tråkig!

Tredje torsdagen i Alicante

Alltså inte nu i torsdags, utan förra torsdagen åkte vi till Alicante igen. Jag, Rhian & Daniela började kvällen med middag på en restaurang här i Orihuela Costa och sedan blev det bara jag & Daniela som åkte dit. Vi hade varit i kontakt med några nyfunna vänner sen förra veckan där så vi mötte upp de. Vi var så sjukt taggade hela kvällen! Åkte därifrån vid sju på morgonen.


text med opassande bild haha

Idag är Ollie hemma hos en vän och ska sova där inatt. Så jag lagade bara mat till Maddie, pasta tonfisksås & tonfisk i. Barnens favorit typ. Sen gick jag ut och la mig och solade i två timmar, 1,5 timme fram och en halvtimme rygg. Hahaha har så mycket mer färg framtill än baktill. Var så jävla skönt. Hade en skön spellista på på spotify och bara låg och halvsov/tänkte. Skönt. Men sen blev jag rastlös och hoppade in i duschen, och nu sitter jag med hårmask i håret, har slängt i en tvätt och spelar kort med Tasha & Maddie.


fredagskväll, lördagsmorgon

Hejhej. Igår efter att jag plockat upp Maddi från hennes dans åkte jag med henne och Oliver till en pub 2 min härifrån där Tasha & Fred hade satt sig. Där var det massa ungar då det fanns hoppborg och grejer så barnen tyckte det var roligt, medans vi tog oss en fanta & rosé var och cuba libre. Satt och pratade om allt och inget. Efter att vi kommit hem och barnen lagt sig uppe för att kolla på tv sista timmen satt jag, Tasha & Fred och snackade i vardagsrummet. Tasha somnade och jag & Fred satt uppe till två-halv 3 och pratade. Sjukt vad intressanta samtalsämnen man kan komma in på och dela med någon som är 40+. Sjuka storys från saker han varit med om och delade med sig av. Tycker sånt är väldigt roligt faktiskt. Sen blev vi trötta, väckte Tasha och gick och la oss. Fast först ett avsnitt desperate houswives, hehe.

Maddi kom in och väckte mig vid 9-halv 10 imorse och sa att hon ville ha frukost. Var så jävla trött men gick upp och fixade frukost till både henne & Ollie och åt även själv. Två timmar senare körde jag Maddi till hennes dans, vilket är i samma byggnad som gymmet så jag var på gymmet cirka 50 min medans hon var på hennes dans. Körde 10 min uppvärmning på crosstrainern och sedan enbart ben. Gjorde ben senast i måndags men har haft träningsvärk seriöst hela veckan, men idag så gjorde det inte ont längre så jag köttade med alla maskiner plus massa utfall. Svetttt.

Sitter just nu med en shake och ska ta mig en banan, härlig lunch. Otroligt härlig start på dagen! Nu känner jag mig såååå pigg.

Hoppas alla får en bra lördag!


after gym

Tjaba. Är proppmätt. Var en timme på gymmet, varav 15 min på crosstrainern och 45 min styrka för armar. Kom hem och åt världens lunch, kyckling med sallad, lite lök, pickles (hjärnsläpp vad ordet heter på svenska) och så lite chilisås, vitlöksås och grekisk yoghurt till. Brukar vanligtvis ta en shake med banan efter gymmet men åt allt det plus hade en fet shake. ;) la även klart ett 1000-bitars pussel som jag, Ryan & Maddi började med för någon dag sedan. Intressant som satan va.

Blir en otroligt lugn helg, ska spendera den med familjen och barnen. Har varit ute och flängt en hel del på sistonde. Så ikväll blir det mys, ändå taggad på det då jag vill upp till gymmet imorgon förmiddag - sånt som inte sker om jag går ut natten innan.



fredagen den tjugofemte maj

Godmorgon! Kom ju hem från Benidorm efter 4 torsdags morse så var slut hela dagen igår. Hade mina två dagar off från gymmet ons & tor. Igår kväll mötte jag upp Daniela & Natalie och så åkte vi till en restaurang i Torrevieja där jag åt världens godaste pasta-lax-rätt och drack Sangria. Efter det åkte vi till bushwacka där det var liveframträdande till ett-ish och sedan var vi där till klockan 4. Jag höll mig dock på vatten där hela kvällen, vill pumpa idag på gymmet hehe. Ska iväg om tjugo min.

Fick en fråga om mina vänner jag umgås med här är uppvuxna här men ändå talar engelska? det är lite olika - de flesta har bott här i flera år och talar därmed spanska, men kan också tala engelska då de kommer från engelska familjer. Inte alla är från england och det är bara någon enstaka som inte talar spanska. Annars talar de flesta lite olika språk haha. Svårt att prata generellt.

En bild från oss som var i Benidorm.



Från vänster; Holland, England, Rumänien, Scotland, Sverige, Tysklad, Irland. hahaha.

Andra utgången i Alicante

Exakt två veckor sedan var vi i Alicante igen. Även denna gång började vi med middag - Jag, Natalie, Daniela & Tara. I Alicante så träffade vi nya roliga människor och ja, vad ska man säga. En riktigt, riktigt lyckad utgång.



Benidorm

Hej! Igår åkte jag och sex vänner till Benidorm. Jag har aldrig, inte en enda dag sen jag kom till Spanien gjort något över dagen och frågat Natasha & Fred om de kan ta barnen istället för mig. Även om något roligt har hänt så har jag ju ett "jobb" precis som alla andra. Men igår frågade jag henne, och det var inga problem för hon hade inga planer som krockade med tiderna då barnen skulle hämtas och köras till dansen. Vilket jag verkligen uppskattade.

Igår skulle vi nämligen till Terra Mitica som är ett tivoli precis utanför Benidorm kanske 1,5 timme härifrån. När vi väl kommit fram så är det stängt, vad är oddsen liksom. Men vi tappade inte humöret, klockan var 2 och det var otroligt varmt ute. Så vi åkte ner till stranden och satte oss på en uteservering och drack öl. Sen spenderades hela dagen på lite olika ställen, drack goda coctails, spelade lite pingis, rökte vattenpipa, umgicks, käkade pizza i solen, shoppade. Mot kvällen spelade vi snurra flaskan på en app på mobilen, haha och så gick vi vidare för att se Sticky Vicky som jag tidigare berättat om. På Natashas födelsedag i februari var vi ju i Benidorm och sov över på hotell, och då såg vi också Sticky Vicky. Hon är en kändis i Benidorm, alla vet vem hon är. Och är man i Benidorm är det ett måste att se henne. Hon är nog närmre 70 år, ställer sig naken på scen och drar ut saker ur hennes f*tta. Så jävla vidrigt. Allt från långa rakblad till blommor till att hon öppnar en colaflaska där. Och man ser det på rätt nära håll och vill spy men ändå måste man kolla hahahaha. Man sitter med hakan nere i golvet, så sjukt.

Efter det gick vi vidare till en klubb och festade till 12-1 innan vi råkade splittas upp och folk började bråka. Sånt som händer. Då åkte vi iaf hem. Hela dagen och kvällen var förövrigt så sjukt härlig.


Tara, Daniela, Cristi, Michael, Jag, Kai, Martina.

Allt och inget

Har inte skrivit om mat eller träning något. Jag gick lös på choklad i söndags kväll måste jag säga. Jävlar alltså. Utan choklad eller godis i typ tre veckor och så gick jag löööös. Och jävlar vad jag njöt och uppskattade allt. Så värt! Annars har jag "one second on the lips, a lifetime on the hips" som motivationsfras i huvudet haha.

Skippade gymmet tor, fre & sön denna vecka. Men gick två gånger på måndagen och onsdagen så det är lugnt.

Igår så gick jag två gånger, på morgonen en gång och körde sönder mina ben sen tillbaka på kvällen med Rhian & Martina då jag körde bara armar. Idag har jag därmed träningsvärk i hela kroppen men gick till gymmet en timme för ett ryggpass, och även lite mage. Maten går det också bra med, kör inte så överstrikt på maten, så länge jag undviker snabbmat och läsk och bakelser och sånt som för mig nu är självklart så får jag äta potatis, ris och ha lite såser till maten. Jag älskar mat och eftersom jag tränar rätt mycket nu jämnar det nog ut sig ändå.

Sitter för tillfället med jordens hårmask i håret, har säkert en halv burk i som varit i nu mer än en halvtimme. Tänkte tvätta ut det om en kvart eller så. Måste börja sköta om mitt hår mer, efter allt plattande och lockande är det så fruktansvärt slitet, torrt och förstört. Och jag vill inte klipppppaa mig mer !! Det är nog solen också. Mitt hår är inte van vid att vara i så stark sol vecka efter vecka. Fan vet jag, haha.

Oj vad mycket snack det blev om allt och inget. Annars idag, efter jag hämtat småbarnen så lagade jag middag till de, och så tog jag ner de till stranden för 45 min lek. Mer hann vi inte för middagen var serverad hemma och Ollie skulle till sängs!

HAHAHHAhaha så rolig bild. Från förra veckan från stranden!

två par skor

De blåa skorna fullständigt älskar jag, pga den starka färgen. De svarta är jag inget stort fan av, för låg klack. Kommer förmodligen lämna kvar de här? köpte de på marknaden för att de var billiga hehe. De är helt ok. Ingen av de är använda dock och köpta i början av april. Men så är det med mig och skor. Jag gillar att samla på de.

Första utgången i Alicante

Tre torsdagar i rad har jag & vänner spenderat i Alicante. Tänkte posta bilderna från den första torsdagen då jag, Daniela och Martina tog en tripp dit. Vi hade sjukt roligt!

Vi började med en mysmiddag på en italiensk restaurang här i Cabo.

Och så åkte vi till Alicante.
Finns massa bilder från den kvällen, men det här får räcka!

två sommarshorts

Jag älskar kina-shopparna här i Spanien. Där finns allt och inget, till snorbilliga priser. Köpte två tygshorts perfekt att ha hemma och speciellt på gymmet då det är för varmt. Bor i dessa. 4 euro styck!



Torsdags-shoppingen

I torsdags åkte jag, Daniela & Rhian till torrevieja för shopping, men det gick inte bra. Fick med mig en ny mascara och en deo hehe. Föresten är den lila mascaran från maybelline den bästa mascaran jag någonsin har testat. Vi plockade iaf upp Natalie och så åkte vi fyra i min bil till Elche som är en grannstad typ 40 min härifrån där det är större utbud. Jag köpte två klänningar från bershka och smycken + ett par helt vanliga svarta klackar från primark. Vi var där i 30 min så jävligt snabbt gick det haha


lördag

Hallå. Fredagen var jättelugn för min del då jag var ute torsdagsnatten. Igår däremot åkte jag hem till en vän där vi gjorde oss iordning tillsammans och sedan gick vi till bushwacka. Festade till fyra och sedan åkte jag hem. Alla åkte vidare för att festa men jag kände att jag ville vara pigg och runt omkring idag.
En bild på mig från igår, mobilbild från facebook.

Onsdagshäng hemma hos Kai

I onsdags hade min vän Kai bbq hemma hos sig, jag och tre andra dök dock upp vid halv 11 och satt med till halv 2ish och drack Sangria och umgicks ute. Så skönt att kunna sitta ute lättklädd. Vi har det jättevarmt varenda dag nu. Shorts och linne är det enda som behövs!

onsdag & torsdag

Vad roligt att jag försvinner direkt igen, hehe. Har varit så sjukt upptagen de senaste två dagarna så därför har jag ej skrivit. Nu ska vi se. Onsdagen var så jävla grym. Började på morgonen med ett konditionspass på gymmet, sen hängde vi på stranden och badade i havet i tre timmar några vänner. Sen åkte jag för att hämta Maddi & Ollie, hem fixade middag till de och sedan har de streetdancing halv sju till halv åtta varje onsdag och det är i samma byggnad som gymmet så jag passade på att köra ett styrkepass så slapp jag köra dit för att lämna och så hem och så köra dit för att hämta. ;) Efter det åkte vi hem. Efter att barnen lagt sig blev det dusch, fix, sen åkte vi hem till en killkompis några stycken och bara satt ute och snackade I TSHIRT !! folk hade klänningar och shorts, där satt vi till 2 liksom. Nu är sommaren här! Att man kan sitta ute så sent, underbart. Så två pass på gymmet, tre timmar sol & bad och så ute-häng med sangria.

Sånna här dagar, typ, som skett under dessa sex veckor men som jag nu inte kan minnas när eller hur osv. Ska VERKLIGEN försöka uppdatera bättre nu.

Men hur som helst, klockan 2 åkte alla vidare till bushwacka men jag åkte hem för att jag skulle upp halv 8 för att köra barnen till skolan. Torsdag morgon alltså. Första gången jag gjorde det på morgonen, som sagt är inte det i mitt ansvarsområde men Natasha kunde inte. Efter att jag kört barnen så kom jag hem, sov några timmar till och sen upp för att möta upp några vänner för shopping. Jag köpte ett par klackar (åh vad nödvändigt) - att jag inte kan komma hem utan ett par skor?!?!? och två klänningar, två par örhängen, lite krimskrams. Jag körde tjejerna i min bil till en grannstad och jag blir ett litet nervrak när jag åker ut på feta spanska motorvägar i 130 där jag inte har någon aning om var vi är. Blir lätt osäker. Haha. Direkt efter shoppingen hämtade jag barnen iaf, var med dom pararellt med att jag gjorde mig iordning och klockan 10 igår kväll hämtade en vän upp mig så åkte vi tre stycken till en restaurang för middag. Efter middagen blev det galen utgång i Alicante. Kom hem halv åtta imorse :)
Känner mig helt slutkörd men har bara gjort roliga saker. HUR ska jag lämna detta?


ett svar på en kommentar

Fick denna kommentar

"Hej Erika! :)
Har en liten fundering, hur pass mycket spanska har du lärt dig genom att bara vistas i Spanien? För vad jag vet går du inte i någon spanskaskola, rätta mig om jag har fel :) Jag ska nämligen åka som au-pair till Barcelona i september och kommer stanna där (förhoppningsvis) i 9 månader, men jag villverkligen kunna språket när jag åker därifrån. Är det säkrast att anmäla sig till spanskalektioner då också eller klarar man sig bara genom att lystna på vad som sägs runt omkring en? Min familj där nere pratar i stort sett endast spanska :) Tacksam för svar! Fortsätt blogga nu, sjukt kul att läsa om ditt spanska fiestaliv :D Kram!"

Mitt svar:
Jag har inte lärt mig någon spanska alls! Usch känns helt hemskt eftersom jag varit här i fyra månader. Precis som du skriver går jag inte i en spansk skola men när jag kom hit kunde jag engagerat mig mer i att ta spanska kurser men det helt enkelt blev-inte-av. Jag bor i ett väldigt engelskt område och hos en brittisk familj där barnen kan spanska eftersom de går i spansk skola men de använder sig inte av det hemma då de pratar engelska. Föräldrarna har bott här i sex respektive 10 år och inte ens de pratar spanska. Jag flyttade inte till just Spanien för att lära mig Spanska utan jag kom hit av slumpen att familjen verkade underbar och att jag "råkade" komma i kontakt med just de. Däremot kunde jag som jag skrev innan engagerat mig mer och jag är otroligt intresserad av att kunna prata spanska men jag har helt enkelt inte tagit tag i det och nu känns det försent.
Självklart hör jag spanskan runt omkring mig och har lärt mig enkla vardagliga fraser som jag kan säga, men det är småsaker. Kommunicerar två spansk-talande med varandra hänger jag inte med överhuvudtaget.

Det bästa sättet att lära sig Spanska är precis det du kommer göra - flytta till landet där språket talas i men också att du kommer vara omgiven med spansktalande människor där du inte har något annat val än att tala spanska och försöka göra dig förstådd. Jag tror därmed att du utan tvekan kommer kunna prata spanska när du återvänder, men det är ju olika från person till person hur lätt man har för språk osv självklart. Däremot om du vill skynda på det eller för din egen skull ha något att göra på fritiden så kommer ju spanskakurser absolut vara till stor hjälp då du förmodligen får "läxor" och saker att öva på, som gör att du kommer lära dig snabbare. Där får du även chansen att träffa andra som också flyttat dit, vilket alltid kan vara kul. Det är ju ett bra sätt att komma i kontakt med nya människor.

Hoppas du får en helt underbar upplevelse i Barcelona :))


ett stycke kilklackar


Tänkte sakta men säkert ta igen shoppingen från dessa sex veckor.......

Här är iaf ett par supersöta kilklackar jag köpt. Jättesomriga. Invigde de först nu i torsdags när vi åkte till Alicante. Fina va? Mer bilder från den kvällen kommer också att komma.


Träning & mat idag

Försöker hålla en liten träning & matdagbok för min egen skull för att se hur jag utvecklas och även för att kunna kolla tillbaka och se hur många dagar jag klarade av det osv.

Åt frukost väldigt sent, vid halv 1 - kyckling från gårdagen + en halv avokado + två äggvitor.

Gym halv 4 till halv 5 - fem min PW och resten ben. Alla benmuskler inklusive vader + knäböj. Så skönt.

Klockan 5 - Shake med vatten + en banan

Middag klockan 8. Stekte kycklingbröst tillsammans med en halv lök + två vitlöksklyftor. Salt, peppar & citruspeppar, tillsammans med massa gurkbitar, en matsked grekisk yoghurt och lite sweet chili sås över. MUMS !!!

Så idag blev det tre mål, men var uppe så sent. Fick mig en liten promenad på 30 min därimellan också, men det räknar jag inte med.


en typisk dag som au-pair

Tjaba. Här kommer en ganska detaljerad dag som au-pair och vad jag fått göra.
Morgonen började med att jag sov ut. Så skönt att gå upp vid 12. Käkade frukost, gick ut och solade 1 timme-ish och sen åkte jag och tankade fullt, usch vad jag hatar att betala bensin så onödiga pengar haha. Sen köpte jag två shorts, "tyg-shorts" ett par riktigt gula och ett par vita, wooppp vad brun man såg ut i det. Vill ha de att gymma i då det är alldeles för varmt att ha träningsleggins osv. Så korta tygshorts behöver jag mer av, har ett par sen tidigare som jag använde men känns ju ganska fräscht att variera ;) HAHA.

Efter det hämtade jag Ryan från hans gitarr-lektion (strax efter klockan tre), droppade honom hemma, åkte och plockade upp Martina (vid drygt halv fyra), och vidare till gymmet där jag bara värmde upp 5 min och körde styrka för ben resten av timmen. Gick ut och gjorde massa knäböj på deras takterass i hettande sol, trodde jag skulle dö haha. Sen körde jag hem henne, åkte direkt för att hämta Maddi & Ollie från skolbussen kvart i fem. Allt var igenomtimat och direkt efter varandra som ni ser. Efter jag gett de mat hemma kom Tasha & Fred hem, så de stannade med Maddi & Ollie och jag skjutsade Ryan till hans kompis i San Miguel som ligger en kvart härifrån, där han ska sova över. Och så åkte jag hem igen. Vid 7 tiden var Maddi & Ollie uttråkade så de fick 20 kronor var och så tog de deras cyklar och så cyklade de till affären, första gången jag tagit en promenad upp dit (lat) det tog 15 min och så köpte de godis och var glada och så 15 min promenad hem för min del. HAHA vad detaljerat. Väl hemma var Tash & Fred inte hemma, och nu var klockan halv 8. Jag gav Maddi mer mat och sedan blev klockan 8 vilket innebär läggdags för Ollie. Upp och lägga honom och väl nere lagade jag middag till mig själv medans Maddi satt på tvn hennes sista timme (hon lägger sig nio). Strax innan nio kom Tasha & Fred hem, Maddi gick och la sig, jag hoppade in i duschen och nu sitter jag här!

Har alltså gymmat, solat och "jobbat" en del idag. En riktig au-pair dag. Skjutsa, hämta, fixa mat, lägga, följa med barnen ut. Ibland blir det mer ibland mindre.

Det är nu jag brukar göra mig iordning och gå ut och roa mig. Jag tar mitt ansvar som aupair till 100 % men det är nu när alla ändå sover som jag brukar passa på att träffa upp vänner och festa osv. Jag kommer hem innan barnen ens gått upp men det spelar ingen roll för mitt ansvar börjar inte förens vid halv tre på eftermiddagen då jag ska hämta Ryan från skolbussen. Så jag kan sova ut och vara ute hur länge som helst inprincip. Det är därför jag kan kombinera allting väldigt bra. Vet inte vad jag ska hitta på ikväll faktiskt, lutar mot innesittarkväll men vi får se.

Fick en fråga, skitkul jag ska svara på det senare. Är det något mer ni undrar över? fattar inte att folk fortfarande hängt kvar, blir såååå glad. Som ni ser skriver jag böcker nu när jag väl uppdaterar, jävlar var länge jag hade bloggpaus. Hade glömt bloggen där ett tag. Men nu e jag taggad igen :)
Vi skulle ta en fin bild på mig och mina "au-pairbarn" men Ollie som vanligt kan inte ge ett normalt léende ;) haha

måndags träning & mat

Min träning & mitt matintag idag:

Frukost 11ish - en burk tonfisk naturell, en avokado och två äggvitor.

Gym halv 1 till halv 2 - Cardio en timme // PW 20 min, spinning 20 min, Cross Trainer 20 min

Mellanmål klockan 2 - En stor shake med lättmjölk + en banan.

Lunch klockan 4 - kycklingbröst stekt i olivolja tillsammans med en halv lök, två vitlöksklyftor & några championer. Åt det tillsammans med gurka & paprika.

Gym kvart över sex till kvart över sju - Styrka främst armar men även rygg & bröst. Mina armar brände som fan efteråt så jävla härlig känsla!

Middag klockan 8 - kyckling med ris, gurka & lite gravy.

Ingen får tro att jag blivit galen och räknar kalorier in på detaljer och ska svälta ner mig själv. Jag äter mig mätt men jag ska försöka hålla mig till fyra måltider om dagen och inte småäta någonting imellan och ändå hälsosamt.

---

Förövrigt ligger jag bara i sängen nu med laptopen i knät, pratar med vänner och ska kolla desperate housewives som i vanlig ordning! Idag har jag inte gjort något annat än tränat faktiskt, hämtade ju Ryan halv tre och han klarar sig själv. De två yngsta; Maddi & Ollie var båda och lekte hos vänner idag så de plockade jag upp direkt efter andra gympasset vid halv 8. Då åkte vi hem, åt middag tillsammans och sedan skulle de sova. Varje måndag är de hos vänner så då ska jag alltid hinna med två pass. Har hängt på facebook och tvättat massa kläder. Skypat med Elinor har jag gjort också, och pratat i telefon med Sara. Har fortfarande vardaglig kontakt med alla från Sverige. Viktigt att hålla ihop och uppdatera sig!

Godnatt ♥


konditionspass check

Hola! Började dagen med en nyttig och proteinrik frukost. Efter två timmar begav jag mig till gymmet för en timmes kondition; 20 min PW, 20 min spinning & 20 min CT svettades som en gris. Åkte förbi aldi och handlade kycklingbröst till middag samt bananer, olivolja och lättmjölk. Tog en shake med lättmjölk plus en banan till lunch (Y). Jag blir lycklig av träning, mår så bra efteråt. Hatar dock konditionsträning men ska försöka göra det tre gånger i veckan iallafall.

Har precis hämtat Ryan och nu tänkte jag tvätta en massor och chilla, ska tillbaka till gymmet för ett styrketräningspass senare.


4 månader i Spanien

Efter flera flera veckor av paus här har jag fått tillbaka suget lite. Jobbigt att sätta igång från ingenstans bara. Har ju hänt så fruktansvärt mycket att jag inte har någon aning om var jag skulle börja någonstans. Har otroligt mycket bilder både som aupair med barnen men också tillsammans med mina vänner. Har varit lite överallt och festat, träffat nya människor sen senast, min familj var ju här en vecka etc. etc. Från massa roligheter till stunder av hemlängtan, ångest och ja allt i en mix. Har också bokat mitt flyg hem i Juli. Och idag har jag varit här exakt fyra månader.

Har idag varit seriös med träning & kost i två veckor, då jag äntligen tog tag i det. Har ju gått till gymmet kanske 8 gånger på tre månader innan dess, sjukt att min motivation kan komma och gå så snabbt men nu ska jag hålla i det. Har till och med köpt proteinpulvet :O haha

Har också blivit både anställd och sparkad, lite kul. Måste lägga till att jag INTE blev sparkad pga att jag gjorde något fel så vi har alla skrattat åt denna roliga story. För att få jobbet behövde jag också "söka asyl" som jag kallat det, haha. Dvs har fyllt i 834738 papper och står med på alla möjliga kontrakt och har ett eget "nummer" jag kan använda mig av var som helst i Spanien nu om jag ska jobba lagligt någonstans vilket ger mig rättigheter till allt vad det innebär - fri vård och sånt där. Samma dag vi (jag & Tasha) trasslat och blivit helt färdiga med skiten och den jobbiga processen med 76 papper, 3847 passkopior yadayada - allt för jobbet jag blev anställd på, ja då får jag sparken :D jävligt professionellt av jobbet va? ;) och nu åker jag hem om drygt två mån och tänkte inte söka jobb under tiden. Sååå.. onödigt? jaja, återvänder jag till Spanien en dag är ju det klart iallafall.

Har även shoppat så äckligt mycket - det är något jag aldrig skulle kunna ta igen för att det gått för lång tid. Haft trevliga middagar ute, gjort både det ena och det andra med familjen. Sena nätter, tidiga mornar. Också råkat köra med handbromsen uppe vilket slutade med att bilen mitt i en kurva la av och var tvungen att bli bärgad, blev fixad och så hände samma sak igen. Jävligt "rolig" story nu i efterhand jag kan dra med detaljerat vid annat tillfälle. :/ hahaha

Annars då? nu? vi har haft ca 28 grader hela veckan, har både varit på stranden och legat vid poolen. Livet är ju för härligt. Dock tar man vissa saker och ting för givet och ibland slår det mig hur fruktansvärt bra jag har det och vilken tur jag har haft. Jag kunde inte, helt seriöst, hamnat hos en bättre "au-pair-familj" och efter jag bokat biljetten hem satt jag fulltständigt tårögd. Det är nu jag kommit in i allt, vet vart jag har folk, känner mig bekväm och har byggt upp ett helt liv och sen ska man bara lämna allt sen. Men hit kommer jag komma tillbaka på semester sen så det är lugnt.

Igår hade jag dock hemlängtan hela dagen, det har jag inte haft på jättelänge. Jag torterade mig själv genom att ta upp min externa hårddisk och gå igenom maaaaaaassa gamla bilder och videor. Satt och log, skrattade och fällde tårar för mig själv. Vilka minnen alltså. Sjukt att jag kan få sån smärta av hemlängtan/kolla igenom gamla grejer, det gör bokstavligt talat ONT inifrån. Som om någon vrider om alla inälvor typ. Hade sjukt svårt att somna och idag vaknade jag upp med det fortfarande men det känns bättre nu.

Jag älskar måndagar. Är alltid så motiverad på måndagar. Det jag ska lägga störst fokus nu de två månader jag har kvar här är träning har jag bestämt mig för. Ska träna, äta nyttigt och komma hem till Sverige men lite resultat iaf. Inte mycket hinner synas på två månader men det är bättre än inget och jag ska slakta :D

Herregud vilken osammanhängande uppdatering hahaha. Jävligt skönt att skriva av sig. Har skrivit så lite men om det mesta.

Ska jag fortsätta? kollade statistiken, flera stycken som varit här dagligen även nu senaste veckan trots att det var så jävla längesen jag skrev. Droppa någon kommentar så får vi se.

PUSS från Spanien


Jag & Daniela för ca två veckor sen påväg till Alicante för vad som blev en otroligt rolig kväll

RSS 2.0