T.G.I Fridays kungsträdgården

Igår efter jobbet vid halv nio mötte jag en vän och satte oss på fridays för middag och dricka. Asgott och trevligt. Kul att det inte ens gått en vecka sen jag senast var där haha.

Nu är jag på jobbet igen, slutar åtta och kom in tidigare idag så köpte massa grejer. Energidricka för att överleva dagen då jag sov otroligt dåligt inatt, frukost och lunch samt grejer att bara ha på jobbet. Fredag idag men känner mig rätt sliten från igår, och nyår imorrn!? Funderar på att bojkotta nyår helt i år, känns bara överskattat och att jag kommer bli besviken haha. Första året här i Sverige som jag fan inte vet vad jag ska göra. Dessutom jobbar jag :o

 


Nya naglar!

Slutade 4, hann hem, slänga i mig mat och så bilen till salongen. Emeli gjorde mina naglar så fina, igen. Tredje gången nu hos henne. Blir alltid lika nöjd. Synd att jag inte kan ta med henne i min bakficka till Spanien, måste hitta ett nytt ställe att fortsätta på sen :/ är ni intresserade av naglar så hör av er! Här är de hon gjort på mig - de lila de jag har nu! Älskar blomman :)

 


Vardagslyx!

Sånt jag gör alldeles för sällan. La mig i ett hett bad med tända ljus och en iskall pepsi. Säkert 45 min. Efter det drog jag i både hårinpackning och en ansiktsmask som var gjord på socker av något slag. Ett tjockt lager och jag blev superglansig. (bilderna är från när den är applicerad). Galet vad babylen jag är. Använder aldrig inpackning eller masker i brist på både tid och ork. Sen i min nya fleecerock och göra pedikyr på mig själv och nu sitter jag och noppar brynen. En gång i veckan borde man ta två timmar till bara sånt. Så känner jag. Till det kollar jag "livet är en schlager" som går på tv just nu. Har inte sett den på flera år :)) hur detaljerat kan ett bad bli btw? Haha

 


Jag som lovade mig själv shoppingförbud

.... Hittade en underbar palett med alla färger som behövs i en samling. Från viva la diva!

 


19 dagar kvar till Spanien

Det var en som kommenterade angående någon stor marknad jag måste besöka sedan när jag åker till Spanien. Sjukt uppskattat, tack så jättemycket! Älskar att få tips. Annars är ni väldigt många fler som har följt de få inlägg som finns än vad det syns på kommentarer. Har ni fler tips på saker att göra i närheten av Torrevieja eller allmänt någonting annat så kommentera. Det gör mig sjukt peppad till att skriva. Har fått några små frågor som jag tänkte svara på senare i ett inlägg också, så passa på att kommentera om ni undrar något så ska jag sammanställa det så gott jag kan en dag!

Har två veckor kvar på mitt kära jobb, och 2 veckor och fem dagar kvar i Sverige innan jag ger mig av till Spanien. Ingen vet om jag stannar en månad för att det sög eller ett år för att det är underbart. Jag chansar verkligen nu. En skype-dejt säger väldigt mycket men samtidigt ingenting alls. Har dock väldigt höga förväntningar på att det kommer bli så super så ska försöka dra ner de lite, allt kan ju liksom hända. Man har ju hört & läst om en del skräckscenarion och jag måste ställa mig in på att det kan bli hemskt och jobbigt på samma sätt som jag måste åka med inställningen om att det här kommer bli världens skönaste upplevelse. Eller så förväntar jag mig inget och tar allt som det kommer. Lite svårt bara att hitta en balans när man dagligen dagdrömmer och undrar hur det kommer att bli. Infact, jag har ingen aning så klart man bygger upp bilder i huvudet. Det är ju en rätt stor grej. Känslan jag har nu är iaf att det kommer bli underbart och att jag kommer trivas som fisken i vattnet - men gör det inte det - så bra, jag chansade och jag är ett flyg 2-3 timmar hem. Mitt liv här kommer fortfarande vänta på mig oavsett när jag kommer tillbaka. En erfarenhet rikare oavsett vad som händer.

Aja, nu finns ingen återvända iaf ;) Bara att tagga till mer än vad jag redan är taggad, haha.



Barnen för något år sedan! Fatta att jag ska bli deras nanny. Nanny Erica. hahaha.

julaftonshelg

Hade tre underbara dagar ledigt. Fre, lör & sön. Hela fredagen spenderade jag med min bästa killkompis Alex och vi shoppade massor av julklappar. Sedan åt vi middag i Tyresö tillsammans med två andra vänner innan jag begav mig hem för att fixa klart klapparna.



Paketen från mig!

Efter det vid 8-halv nio begav jag mig in mot stan där jag mötte upp jobbet för att käka (tog bara plock eftersom jag ätit middag redan) samt drack otroligt goda drinkar. På T.G.I fridays. Jultradition jobbet alltid har, att gå ut tillsammans den 23e som ett avslut för julrushen och året som varit. Jag började ju i februari så för mig var det nytt. Det var jättetrevligt. Kommer sakna både jobbet och mina kollegor! Nåväl - Vidare till east på stureplan där jag stannade längst med Babben till stänging. Fick sällskap nästan hela vägen hem vilket var skönt. Så otroligt kul också att Babben som är en utav mina bästa vänner har jobbat med mig under december månad. (Julextra ;))



Sämst mobilbilder.

Lördag, julafton. Jag sov till halv 2, haha. Och efter 2 någongång kom min bror & hans sambo samt min brorsdotter Agnes hem till oss. Underbara lilla älskade. Det var de tre, jag, min andra bror, mamma & pappa. Kalle anka först, middag sen som var helt underbar som därefter följdes utav julklappar. Första året som jag njöt mer av andras glädje för det jag köpt än tvärtom. Vuxenpoäng. hoho. Jag blev otroligt glad över mina presenter dock och är så tacksam för min underbara familj. Senare på kvällen när allt var "över" kom tre vänner hem till mig, vi drack lite och åkte till energikällan. Tyresös typ enda krog där halva tyresöfolket hänger varje jul. Tradition det med. Jag hade askul och man träffar framförallt så många vänner.

Söndag, lilla julafton. (Fast vi var fler än själva julafton haha) Min äldsta bror, hans fru och deras barn kom hem till oss så alla från lördagen var här + de fyra. Vi bytte julklappar och åt middag alla. Hur härligt som helst. Senare när allt var "klart" åkte jag hem till Babben där många av våra gemensamma vänner fanns på plats för att hälsa Babben hejdå. Idag åkte hon nämligen till Franska alperna där hon ska jobba i fyra månader. Om jag sen inte kommer hem på sex mån från Spanien så ses vi med andra ord inte på sju månader. Helt sjukt. Ska tvinga henne att blogga! Har nog inte fattat att jag ska lämna min trygghet så pass länge, igen.

Sen nu back to business. Julhelgen är över och jag jobbar nu sex dar i rad. Men åh vilken bra helg jag har haft.

19e december 2011

Jobbar extremt mycket just nu, lördags 10-21, söndags 10-21, idag 10-20, imorgon 12-21... osv. så imorgon börjar jag 12!!! Jag klagar inte utan berättar rent allmänt ;) men imorgon - det ser ut att bli en fet sovmorgon hoho. Jag är inte ledig förens fre då ska jag julklappshoppa det sista för sen på lördag är det ju julafton. (för er som missat det tänkte jag liksom att jag kunde lägga till den detaljen) Jag är klar med de flesta presenterna, skönt. Bästa är den till mamma & pappa! :)) Nu när jag känner hur utmattad jag är varje dag och att jag knappt hinner med något när jag har ett jobb där man jobbar 8 timmar minst om dagen, så känner jag bara hur skönt det ska bli med Spanien. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor MEN jag vill inte ha ett 10-18 jobb på rutin (längre), jag vill ha det mer flexibelt och det är därför jag längtar så mycket just nu.

Utöver det har jag fått förkylningsblåsor (stressblåsor?) som satt sig på mitt tandkött och jag vill bara gråta och blir seriöst tårögd varje gång jag ska äta utav smärtan. Även när jag skrattar eller artikulerar lite väl stort, fysatan alltså vad ONT det gör. Nu har det varit såhär i fyra dagar, jag kommer gå ner i vikt utan tvekan. Blööö...
Mer då? druckit vin som ett as den här veckan. 1. för att min kusin från ungern varit här i 10 dagar och hon har haft fet semester från sitt jobb, plus Ungrare är väldigt så. Iaf min släkt. Jag hakade liksom på trenden. I lördags efter jobbet käkade jag middag med några vänner, så helt utan liv har jag väl inte varit.
Men fan vad jag längtar till julen, annat skulle jag aldrig kunna påstå. Känner mig rätt redo för långhelg och mys. Baka vill jag göra också. Knäck & Kola. Och så är det så otroligt fint nu med snön ute, den får gärna stanna tills direkt efter nyår. Där någonstans kan det liksom få bli varmt igen.
Kolla fettot på bilden, hahaha. Ser hon inte ut som en michelingubbe? ;) (det är jag 1993)

skype!

Jag skypade med familjen i söndags. Var skitnervös innan men visste att det var skönt att få det gjort. Vi pratade i eeeeen timme! kändes som om vi hade snackat säkert 10 gånger innan. Så avslappnat. Där satt hon med två barn i famnen när samtalet startade och så kommer Fred, pappan, och Luke, grannen. Och tredje barnet. Och så filmade hon hundarna. Där satt jag ensam bakom camen och ba heeejheeej vinkade som en liten tönt hahaha. Tror jag träffade alla haha. Nej, men stört, nervositeten släppte samma sekund vi började prata - som det känns nu är det fan världens skönaste familj. Blir nog jävligt soft.

Har även köpt flygbiljetten, den 14e januari bär det av. Exakt en månad idag. Bara att räkna ner. Ibland flyter livet på för bra för att det ska va sant, dagen efter allt detta blev officiellt (förra veckan) blev min mobil stulen, som att något dåligt måste hända för att det ska bli balans i livet typ. Jag har slutat vara bitter iaf, en ny är på G. hoho. Mobilen i sig och stölden är en annan story rädd värd (ovärd??) att berätta men det tar vi en annan gång.

Frågor om något? :) klem på er!


Ett första, långt, sammanfattande inlägg, välkomna!

Hej! Kul att ni har hittat hit. Lite inledning. Jag tar nog rekordet på att ha haft flest bloggar här i Sverige, har bytt portal, lagt ner, börjat om flera flera gånger. Jag älskar nog att blogga, tror jag, haha. Men det är bara kul om man bloggar om något inspirerande, roligt eller speciellt. Vill inte dra hela den här hejhej heter Erica är 19 år gick här och där och det här gör jag idag yadayada, sånt visar sig med tiden. Känns för formellt. Hur som back to point - Jag har märkt att jag tröttnat när jag bara haft en "vanlig" vardag, asså tröttnat på bloggningen, men att jag bloggat mer när jag har rest osv. Hur som helst. Ska försöka dra detta relativt kort (lycka till, de som känner mig bäst klagar på mina detaljerade förklaringar om allt). Bloggade först på www.ericatimar.blogg.se, sedan www.ericausa.blogg.se, där jag från det sedan blev bloggare åt en utbytesstudents hemsida när jag reste till USA som utbytesstudent augusti 09, skulle vara där i 10 mån man åkte hem efter drygt 6 (sista januari 2010) av flera olika anledningar. Jag var då Sveriges mest lästa utbytesblogg under det året, iaf om man gick efter deras statistik. Det var väldigt kul att dela med sig av den upplevelsen, på både gott och ont. Efter det så gjordes den bloggen om till www.ericatimar.se som jag bloggade på ett bra tag - men jag ledsnade på hemsidan i sig. Jag tycker det var jätteskönt att ha en egen portal men om jag fick problem eller behövde hjälp fanns det ingen som hjälpte mig och jag ville börja om på nytt. Bytte till finest där jag varit tills idag.

Okej sammanfattning var det, tänker ni. Ja, jag öppnade nu denna, nya härliga blogg. Tillbaka på blogg.se. Än en gång vill jag börja om på nytt FÖR ATT i denna blogg ska ni få följa med mig som aupair till Spaniens vackra kust (det var liksom det jag ville komma till) Jag ville då inte blogga på finest eftersom det mer är klubb-inriktat och detta inte kommer handla om en fest-resa.

Jag har skrivit två inlägg om detta i finest-bloggen, hittils. Och jag tänkte klistra in de här för de som vill hänga med från allra första början. Så.

4e december 2011

"Spanien i Januari

Det här har pågått under flera veckors tid, men nu är det helt officiellt och jag längtar som tusan!

I Januari drar jag mig ut, ensam, på lite äventyr. Ska åka till Costa Blanca i Spanien, som ligger cirka 15 min med bil från staden Torrevieja som har cirka 100.000 invånare.

Torrevieja är en väldigt populär turistort under sommarhalvåret så det kommer vara ganska tyst när jag kommer, i Januari. Men jag åker inte tid för att festa. Som det ser ut nu stannar jag till sommaren, Juli, om inget annat händer. Kan bli både kortare och längre, men det är den tidsperioden som är planerad. Jag kommer jobba som aupair på deltid och på deltid med reklam. Utöver det ska jag läsa spanska kurser. Obestämt om det blir både att jobba med reklam och ta kurser, eller bara en av de och i dagsläget känner jag isåfall mer för spanskan. Jag SKA lära mig spanska och bästa förutsättningen är att bo och vara omringad med det.

Jag ser USA som en erfarenhet och jag ångrar ej att jag gjorde den resan men jag fick heller inte ut exakt det jag ville och hade i huvudet att jag skulle få ut, så mer eller mindre var det ju en liten besvikelse. Men, hur som... den här gången är jag 19, jag kommer inte in och blir ett barn i familjen utan någon frihet eller att jag får göra det jag känner för. Nu kommer jag in som en vuxen människa som ska hjälpa de med barnen och i deras jobb, och jag får göra exakt vad jag vill, vart jag vill utöver det. 5 min med bil och där finns spanska kusten med massa vackra stränder. Nära till flera restauranger, barer och affärer. Jag känner på mig att jag kommer att stormtrivas. Jag har ett bra tag velat ge mig ut och göra någonting "liknande" (även om det här är en helt annan upplevelse) men rädslan om att inte trivas, må dåligt och ha den hemlängtan som jag hade har funnits där och hindrat mig från att lämna den tryggheten jag har här, igen. Men nu kände jag att det inte ska få stoppa mig - nu kommer jag inte bara bli tillåten att ringa hem en halvtimme varannan söndag (eller om det var varje, minns inte) - nu kommer jag ha internet osv osv. Jag åker ensam, och vet ej hur jag ska lära känna människor men jag känner att det är halva nöjet, att inte veta. Jag är rastlös som människa, behöver att nya och spännande saker händer så man får känna på livet. Att vara spänd, nervös, inte veta. Att göra något nytt för att inte fastna, och framförallt bli mer självständig, få nya erfarenheter och lära känna nya människor.

Har massa mer att skriva, mer utförligt om vad jag kommer göra där samt hur allt detta hände, haha.

Någon som vill följa med mig på den här resan också via blooggen? när jag åkte till USA drev jag den största utbytesbloggen och efter att jag kom hem till min vardag försvann säkert 90 % läsare eftersom jag inte levde ett så kallat annorlunda liv längre. Jag har tyyyyp slutat blogga nu för att jag känner att mitt liv är rätt enformigt och att innehållet är tråkigt, men åker jag iväg händer det rätt mycket spännande grejer och det vore roligt om ni var intresserade. Då lovar jag lika mycket uppdatering som USA! (eller mer) kommentera, isåfall.

Puss på er!"



Huset jag kommer att bo i!

(det var ett par som kommenterade samt fler har sagt att jag måste skriva, så det är resultatet till att jag öppnade denna blogg nu)

----

Och 6e december 2011

"Skypa med familjen i Spanien

Hallå :) familjen i Spanien har sagt att de vill skypa med mig, så igår laddade jag ner skype till våran nya dator och nu har de addat mig. Nästa gång vi båda är inne ska vi prata live. Kul, men nervöst. Haha, fattar inte att jag ska göra det här. Kommer sakna min familj och mina vänner så mycket. Jag är astaggad men samtidigt vill jag inte lämna dom. Men det är så det är. Och Spanien ligger bara några timmar bort. Det är annorlunda nu. De kommer komma och hälsa på, och om allt flyter på bra tror jag definitivt att jag kan komma hem över en weekend eller liknande. Kul att jag inte har åkt ännu men redan planerar hur och när och om jag kommer komma hem och hälsa på? Jag ska fixa det här, och jag ska ha det så jävla roligt! Min familj är mitt allt så inte så konstigt att jag är nervös. Speciellt när jag vet hur det gick förra gången. De e de det handlar om. Fan, måste sluta jämföra. Det kommer gå bra. Och jag är redo! Jag  försöker inte bara intala mig det, utan jag ÄR faktiskt redo. Och taggad. Det här ska bli så sjukt kul. Ett av mina största mål är att prata flytande spanska. Åtminstonde förstå när andra pratar och kunna svara, inte perfekt, men jag ska kunna förstå och göra mig förstådd.

Lite mer än en månad kvar. Hittils att döma över facebook och mail, och bilder jag sett så ser jag det här som en perfekt matchning för mig. Plus att jag behöver och vill komma bort från Stockholm. Är så fruktansvärt trött på den här staden att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Uäk. Speciellt på allt folk när man går ut, hur vissa är osv.. Behöver hur som helst en ny stad, där folk inte dömer, där allt inte handlar om status och vilka man känner. Det finns förmodligen överallt men jag ska få en nystart! Såklart inte därför jag åker - alltså pga människor, utan jag åker för att få miljöombyte och göra något annat. Det jag skrev ovan är bara en bonus, att komma bort från saker och ting som jag varit omringad med för länge. Jag blir rätt instängd i en bubbla, jag måste som jag skrivit tidigare ut och leva! Skönt med ett liv på rutin och att ha din trygghet om att veta vad som händer dagen efter - men nu har jag haft det så alldeles för länge. Jag vill inte veta vad som händer. Jag vill bli överaskad och känna att varje dag kommer erbjuda mig något nytt och det tror jag om Spanien. Åtminstonde till en början förstår ni kanske hur jag tänker? Naa.. är inte direkt trött på mitt liv, jag älskar det. Men nu måste ändå nya saker hända!"




SÅ. Mer i ett första-inlägg blir det inte, även om mycket har hänt sedan den 6e december. Men det kommer en annan dag. Typ imorgon. Hoppas ni stannar och kom ihåg, kommenterar ni så blir man mer peppad till att skriva! Har redan fått frågor jag även kommer svara på och kommer ni på någon mer så är det bara att ställa dom!

PUSS PÅ ER, och ps. headern är bara tillfällig ;)

RSS 2.0